Urheilu

Paukun naiset saivat lohkovoiton katkolle

Hämeenlinnan Paukun Laura Surakka oli ratkaisevassa roolissa, kun hämeenlinnalaiset nappasivat 2–1 (5–6, 4–2, 1–0) -voiton Kuusankoskesta suomensarjan pudotuspeleissä. Surakka iski supervuoron ainoan juoksun, kun hän kotiutti Sanni Järveläisen.

Hämeenlinnalaiset jokeri oli muutenkin pelipäällä. Hän iski joukkueensa yhdeksästä juoksusta kuusi (1+5).

– Lauralle tuli nyt hyvin pinnoja kotiin, kehui Paukun pelinjohtaja Toni Ojala ottelun jälkeen.

Muutoksia vartti ennen alkua

Paukku ei päässyt ottelussa helpolla, sillä se joutui tekemään muutoksia suunniteltuun kokoonpanoon vain 15 minuuttia ennen ottelun alkua. Normaalisti joukkueen lukkarina pelaava Katju Selkälä joutui jäämään sivuun, ja lautasen äärellä pelasikin Minna Varis. Varis onnistui mainiosti, ja hänet palkittiinkin joukkueensa parhaana pelaajana.

– Kaikki reagoivat tilanteeseen hyvin ja tsemppasivat hienosti. Jokainen otti oman paikkansa kentällä. Minna leiviskänsä hienosti, kuten tilastoista näkee. Hänet palkittiin parhaana. Minna piti vastustajan kotiuttajat kurissa, Ojala sanoi.

Paukku sai Variksen tolppien ansiosta tehtyä lukuisia ykköspaloja, jotka vaikeuttivat Kuusankosken pelinrakentelua.

– Takapalot näyttelivät isoa roolia pelissämme tänään. Kuusankoski sai vaihdettua, mutta viimeisellä Minna syötti tosi korkeaa tolppaa, joilla saimme ykköspaloja. Sen vuoksi Kuusankoski sai aika heikosti tilanteita ja joutui rakentelemaan niitä yhdellä tai kahdella palolla, Ojala kertasi.

Lauantain peli oli kiihkeä tunnelmaltaan, eikä Ojala ollut tuomareiden kanssa tuomioista aina samaa mieltä.

Sunnuntaina toinen ottelu

Paukku ja Kuusankoski kohtaavat toisen kerran heti sunnuntaina. Ottelu alkaa Hämeensaaren hiekkatekonurmella kello 13. Paukku on voitolla lohkonsa ykkönen. Kuusankosken voitolla ottelusarja venyy kolmanteen peliin.

– Tästä voitosta nautimme vähän aikaa eli kotimatkan. Sunnuntaina on taas uusi peli. Lauantain peli oli Kuusankoskelle kauden ensimmäinen tappio, joten heillä on varmasti pääkopin sisällä mietittävää. Sen on voitettava sunnuntaina tai pelit eivät jatku. Toivottavasti kotiyleisökin lähtee liikkeelle ja tulee meitä kannustamaan, Ojala sanoi.

Laura Surakan lisäksi Paukusta onnistuivat kotiutuksessa kaksi juoksua lyönyt Jenni Loikkanen ja kerran etenijän kotiin iskenyt Maarit Lindberg. Sanni Järveläinen kipitti kotiin viisi kertaa ja Outi Aho kahdesti. Yhden juoksun toivat Minna Varis, Lindberg ja Surakka. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

17.1.2020