Urheilu

Paukun ulkopeli toi voiton Kankaanpäästä

Vahva ulkopeli oli Hämeenlinnan Paukun voiton selkärankana tiistaina naisten ykköspesiksessä. Pullerin puolitoista viikkoa vanhalla pesäpallokentällä vieraillut Kankaanpää jäi kahden jakson aikana yhteen juoksuun, kun Paukku otti kauden neljännen voittonsa, nyt numeroin 2–0 (6–0, 2–1).

– Kuningatar oli tänään lautasen ääressä. Kanervan Fanni piti vastustajan ihan kurissa, eikä se saanut kunnon lyöntejä oikeastaan ollenkaan. Ne vähät ulkokenttämme sitten hoiteli, kehui tyytyväinen Paukun pelinjohtaja Toni Ojala.

Sisäpelissään Paukku teki tarvittavan. Ensimmäisen jakson se ratkaisi avausvuorossa viidellä juoksullaan. Anna Ala-Kauhaluoman välilyönti saatteli kotiin Senni Korhosen, Annariikka Hietala hoiteli Ala-Kauhaluoman kotipesään niin ikään välilyönnillä ja Essi Leppäsen takaa läpi painunut lyönti toi kunnarin ja kaksi tavallista (tuojina Fanni Kanerva ja Ellinoora Ojala).

– Tiesimme, että koppareille pitää antaa painetta ja niin myös teimme. Essi noudatti hyvin ohjeita ja ratkaisi, Ojala kiitteli.

Avausjakson viimeisen juoksun löi neljännessä vuorossa Mari Koskinen, joka kotiutti kakkospuolen lyönnillään Anni Heikkilän.

Toisella jaksolla Paukulla oli sisällä vaikeampaa, mutta Ojalan (tuojana Petra Pihlström) ja Kanervan (tuojana Iida Järvinen) lyömät juoksut riittivät voittoon.

Ojala myönsi, että peliä on hyvä perustaa toimivaan ulkopeliin.

– Myös sisäpeliin tulee itseluottamusta, kun ulkopeli on jengassa. Pystymme rakentamaan rauhassa, eikä sisällä tarvitse säheltää. Periaatteessa juoksu per vuoro riittäisi ja nyt riitti vain kaksi juoksua jaksovoittoon.

Paukku on voittanut kaikki uudella kotikentällään pelaamansa ottelut.

– Joskus on puhuttu, ettei kotiyleisön edessä osata pelata. Nyt näyttäisi, että on helppo pelata.

Pelinjohtaja jakoi kiitosta kotiyleisöllekin.

– Se on hyvin mukana ja kannustaa. Yleisössäkin tuuletellaan onnistumisia. Kotikenttä sopii meille tällä hetkellä hyvin, Ojala kiitteli. HäSa

Asiasanat