Urheilu

Paukussa pääsee mailan varteen

Pullerin pesäpallokenttä ahkerassa käytössä. Junioreilla on hyvät olot harrastaa monipuolista lajiaan.
Paukun F-poikien valmentaja Jonna Latvala johtaa harjoituksia Pullerin pesiskentällä. Kuva: Pekka Rautiainen
Paukun F-poikien valmentaja Jonna Latvala johtaa harjoituksia Pullerin pesiskentällä. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan Paukun junioreiden pesäpalloharjoituksissa riittää jälleen vilskettä. Pullerin pesiskentällä mailan varressa tänä kesänä on poikajunioreita viidessä joukkueessa (F–C-juniorit). Junnupelaajien lisäksi Paukulla on joukkueellinen miesten aluesarjassa pelaavia pesiksen harrastajia.

Pullerilla kokoontuu myös Paukun maakuntasarjajoukkue, joka pelaa Lammin Lujan nimellä. Unohtaa ei sovi Paukun iloista miesten ja naisten harrastepesisjoukkuetta, joka saadaan melko varmasti kasaan tänäkin kesänä.

Paukku saa kentälle tänä kesänä noin sataa pesäpallon harrastajaa. Seuran E-poikien valmentaja Mikael Mantila on tyytyväinen seuransa menoon.

– Joka viikko olemme saaneet riveihimme uusia junioripelaajia. Varsinkin F-poikien joukkueeseen on tullut mukavasti uusia harrastajia.

– Seuramme on muutaman vaisumman kauden jälkeen aktivoitunut, ja tapahtumia on taas paljon Pullerin tekonurmikentällä. Mukavaa on myös se, että olemme saaneet taustajoukkoihin lasten vanhempia. Hämeenlinnassa on myös upeat puitteet harrastaa pesäpalloa. Harjoitusolot sen kuin vain paranevat, kun saamme piakkoin kaupungilta lyöntiverkon Pullerille, kertoo Mantila.

Paukun joukkueissa korostuu harrastaminen. Juniorijoukkueilla ei ole nimittäin ainakaan vielä tässä vaiheessa lainkaan kilpailullisia tavoitteita.

– Pelejä kyllä riittää, sillä olemme mukana muun muassa alueen ja valtakunnan tason leireillä, Mantila muistuttaa.

Seura tarjoaa kuitenkin myös mahdollisuuden edetä pelaajauralla.

– Meillä on pelaajapolku pienimmästä juniorista miesten sarjaan asti ja esimerkiksi seuran omat C-juniorit pääsevät jo maistamaan tulevana kesänä miesten pelejä. Tämä on iso juttu pienessä seurassa, Mantila pohtii.

Paukku vastaa Hämeenlinnan seudulla tällä hetkellä vain poikapesäpallon pyörittämisestä. Pesisväen yhteisellä sopimuksella lähitienoon tyttöpesiksen hoitelee Janakkalan Jana.

Pesäpallo on monelle juniorille myös toinen harrastus. Hämeenlinnassa muun muassa salibandyn pelaajat viihtyvät kesäisin pesiskentillä.

– Pesis on todella monipuolinen laji, joka kehittää silmän ja käden koordinaatiota. Lyöminen, pallon nappaaminen räpylään, heittäminen ja juokseminen yhdistyvät hauskalla tavalla. Oma lukunsa on lisäksi pelin taktinen puoli, Mantila muistuttaa.

Pesäpalloilijan uran ensiaskeleet pääsee ottamaan OP-Naperopesiksessä, joka liikuttaa tänäkin kesänä vuosina 2012–2014 syntyneitä tyttöjä ja poikia. Naperopesis kokoontuu Pullerin pesäpallokentällä keskiviikkoisin toukokuun 8. päivä alkaen kello 18.30–19.15. Touhua on luvassa lapsille kesäkuun 19. päivään saakka.

Lisätietoja Naperopesiksestä löytyy Hämeenlinnan Paukun nettisivuilta. HäSa

Päivän lehti

22.1.2020