Urheilu Hämeenlinna

Pelicans mittaa HPK:n vireen lauantaina – “Emme ole vielä lähelläkään maksimia”

HPK:n valmentaja Antti Miettinen arvioi joukkueen olevan vasta matkalla parhaimpaansa.
HPK juhli voittoa torstaina Raumalla, miten käy lauantaina Pelicansia vastaan? KUVA: Juha Sinisalo

HPK saa lauantaina vieraita Lahdesta, kun valmennusjohtoaan täksi kaudeksi uudistanut Pelicans saapuu HPK:n vieraaksi.

Pelicans-luotsi Ville Niemisen suojatit saavat vastaansa tuoreeltaan Lukon Raumalla kaataneen Pallokerhon.

– Voitto Raumalla koostui hyvästä puolustamisesta, oikeanlaisesta maltista ja aggressiivisuudesta. Jossain otteluissa on ollut näiden asioiden kanssa ongelmia, mutta Lukkoa vastaan näissä oli taas paljon hyvää. Oli hyvää karvausta ja hyviä rytmejä. Emme päästäneet vastustajaa tulemaan vauhdilla alueelle, HPK:n apuvalmentaja Antti Miettinen luonnehti.

Miettinen arvioi, että Pelicans on joukkue, jossa on paljon hyökkäyspään taitoa. Entinen NHL-pelaaja kuitenkin sanoo, että HPK lähestyy ottelua enemmän oman toiminnan näkökulmasta.

Vastustajia HPK vakoilee enemmänkin erikoistilannepelaamisen kautta.

Yksi HPK-aseista alkukaudella on ollut vahva alivoimapelaaminen. Hämeenlinnalaiset ovat tappaneet jäähyjä 87,18 prosentin varmuudella ja lukema on Liigan kolmanneksi paras.

– Liigassa on joukkueita, jotka pelaavat erilaisilla kuvioilla ja siten erilaista ylivoimapeliä on vastassa. Pelicans ampuu paljon ja kaksi pelaajaa on usein maalilla, Miettinen sanoi.

 

Miettinen näkee, että HPK ei ole vielä yltänyt lähellekään kuntopiikkiään.

– Kaikilla on tunne, että emme ole vielä lähelläkään maksimia. Paljon on tilaa pallossa paisua. Huono asia on, että olisimme voineet saada enemmänkin pisteitä, mutta näen myös tilaa kasvulle, Miettinen luonnehtii.

HPK on ollut maalipaikoilla mitattuna vahvoilla, mutta maalinteon tehokkuus ei edelleenkään ole isossa kuvassa vakuuttavinta luokkaa. Liigassa vain Lukko ja Ässät ovat tehneet keskimäärin vähemmän maaleja.

– Henkilökohtaisesta valmentamisesta yritämme löytää keinoja. Käymme läpi tilanteita esimerkiksi maalivahtivalmentaja Juha Lehtolan voimin, Miettinen avasi.

HPK:n hyökkääjä Miro Ruokonen on onnistunut maalinteossa 11 ottelussa kahdesti, kun viime kaudella maaliverkko heilui 40 ottelussa neljä kertaa.

– Kokonaisuutena olen mennyt eteenpäin. Kesän aikana on tullut voimaa ja itseluottamusta. Yritän pelata omilla vahvuuksillani ja alkukausi tuntuu menneen hyvin, Ruokonen totesi. HäSa

Jääkiekkoliigaa: HPK–Pelicans lauantaina kello 16.00 Ritariareenassa.