Urheilu

Pelicans tuli Kerhon rinnalle

Lahden Pelicans tasoitti jääkiekon A-nuorten puolivälieräsarjan HPK:ta vastaan tiistaina kotihallissaan. Se voitti joukkueiden toisen pudotuspelin 4–2 (0–0, 3–1, 1–1) ja ottelusarjassa tilanne on nyt tasan 1–1.

HPK ja Pelicans pelaavat kolmannen ottelun torstaina Ritariareenassa kello 19. Välieräpaikka heltiää kolmella voitolla eli joukkueet tarvitsevat ainakin neljännen ottelun, joka pelataan lahdessa lauantaina.

Pelicans aloitti maalinteon tasaisen ja maalittoman avauserän jälkeen toisessa erässä. Miika Tiihonen vei kotijoukkueen 1–0-johtoon ajassa 20.24, mutta reilu minuutti myöhemmin Pelicans otti uudelleen tahtipuikon ylivoimamaalillaan.

Lahtelaisten kolmas oli Sakke Hämäläisen käsialaa. HPK tuli maalin päähän Miro Ruokosen osumalla. Jimi Jalonen syötti ylivoimaosuman.

Loppuhetkillä Kerho haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta uhkapeli ei nyt onnistunut. Toni Hannukkala sinetöi loppunumerot 39 sekuntia ennen loppua.

Ottelun tasaisuutta todistavat myös maalivahtien torjunnat: Pelicansin Sami Suni torjui 26 laukausta, HPK:n Ukko-Pekka Luukkonen 25.

HPK:n nuorten joukkueen päävalmentaja Matti Tiilikainen ei ollut tyytyväinen joukkueensa tiistain pelaamiseen.

– Ei ollut sielu mukana pelissä. Se konkretisoitui hidastempoisena HPK:na. Peli ei lähtenyt rullaamaan ja vaikeata oli. Se kyllä tiedettiin, että tämä oli vastustajalle iso peli. Meidän on itse ladattava peliimme enemmän, hän sanoi.

Torstain koitokseen HPK:n on Tiilikaisen mukaan petrattava omaa peliään.

– Vastustaja on taas tuttu. Meidän on oltava kiekollisia, rohkeita ja suoraviivaisia torstain kotiottelussa, Tiilikainen painotti. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

3.6.2020