Kiekko Urheilu

Pelicans tyrmäsi HPK:n avauserässä – Antti Karjalaisen tuska HPK-maalilla jatkuu

Pelicans tasoitti puntit taistelussa Hämeen herruudesta.
Kultakypärä Teemu Turunen syötti HPK:n ainoan maalin.

Taistelu Hämeen herruudesta jatkui tällä kertaa Pelicansin komennossa.

Lahtelaiset tasoittivat herruussarjan voitot yhteen nitistämällä Kerhon Lahdessa lukemin 4–1.

HPK:n maalissa perjantaina pelanneen Antti Karjalaisen ilta sai painajaismaisen alun, kun lahtelaisten ensimmäinen tilanne johti heti maaliin Hynek Zohornonan huudattaessa kotiyleisöä jo ajassa 1.24.

HPK hankkiutui jälleen hankaluuksiin, kun Jere Innalan korkea maila aiheutti 2+2-minuuttisen ahdingon. Zohorna ampuikin ennen ensimmäisen erän puoliväliä jo illan toisen maalinsa.

Jäähyongelmat kasautuivat jälleen, kun ensin Robert Leino ja nopeasti perään Petteri Nikkilä passitettiin rangaistusaitioon. Pelicansin 5-3-ylivoima tuotti tulosta, kun Oliwer Kasken lämäri painui jälleen verkkoon ohi Karjalaisen.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennasta ensimmäinen erä jäi närästämään, sillä kaukalossa vierasjoukkueelta löytyi kahden kerroksen väkeä.

– Osalta pelaajista huono lähtö otteluun. Vasta tauolla saatiin kaikki mukaan talkoisiin. Tuollaisella jäähymäärällä ei näitä otteluita voiteta, Pennanen manasi ottelun jälkeen.

 

Toisessa erässä pelillisesti ottelun kuva tasoittui. HPK saikin palkinnon työnteostaan, kun tuoreen Kerho-vahvistuksen Niclas Luceniuksen loistosyöttö tavoitti takatolpalle ehtineen Miro Karjalaisen, joka kavensi ottelun. Lucenius on saalistanut nyt syöttöpisteen molemmissa pelaamissaan otteluissa HPK-paidassa.

Kolmannessa erässä Pelicansin Artturi Toivolan maalia juhlittiin turhaan, kun HPK:n valmennusjohto haastoi maalin onnistuneesti. Kiekko pelattiin maalivahti Karjalaisen hanskan alta ja hylättiin tilannehuoneesta maalivahdin häirintänä.

Pelicans onnistui vielä iskemään neljännen maalin, kun Karjalaisen kanssa nokikkain päässyt Aleksi Mustonen taituroi kiekon Kerho-rysään.

– Vastustaja oli tänään tehokas ja ansaitsi voittonsa, Pennanen tyytyi toteamaan.

 

Vaikka HPK:n alkukausi on ollut vahva, joukkueessa muutamalla pelaajalla on vaikeaa saada tulosta aikaan.

Maalintekijäksi hankittu Markus Nenonen on kaikessa hiljaisuudessa onnistunut vahvan alun jälkeen maalinteossa vain kerran viimeiseen 15 otteluun. Tekopaikkoja Nenoselle satelee, mutta Lahdessa ylärimaa lähemmäksi maalintekoa hän ei päässyt.

Vielä paljon murheellisempi saldo on Kerhon kakkosvahti Antti Karjalaisella, joka ei ole voittanut yhtään peliä varsinaisella peliajalla jo kolmeentoista viimeksi pelaamaansa otteluun. HPK on onnistunut voittamaan kaksi näistä 13 ottelusta jatkoajalla tai voittolaukauskilpailussa.

Pennanen ei kuitenkaan myöntänyt huolta siitä, että joukkueessa ei ole tällä hetkellä kahta voittavaa maalivahtia.

– En minä tiedä onko se huolenaihe. Tänään ei kyllä tullut apujakaan näin nopeasti katsottuna. Maalivahdille vaatimustaso on kova. Ei hän näille maaleille voinut mitään, Pennanen sanoi.

– Luotetaan Andyyn, hän on pelannut aika vähän. Hän parantaa kyllä. HäSa

 

Pelikaani lensi turbiiniin

Pelicans on ollut valtakunnallista urheilumediaakin suuremmissa otsikoissa.

Asiassa on vain yksi ongelma, otsikot ovat äärimmäisen kiusallisia.

Perjantaina Ylen MOT-ohjelma vahvisti, että Pelicansin pääomistaja Pasi Nurminen on saanut satoja tuhansia euroja virolaiselta pöytälaatikkoyhtiöltä. Yhtiön taustalla on Mika Wilenius, joka on pääepäiltynä rikostutkinnassa, joka kohdistuu Nuorisosäätiön entisiin johtajiin Aki Haaroon ja Perttu Nousiaiseen.

Etelä-Suomen Sanomat kertoi jo aiemmin, että Wilenius olisi rahoittanut Nurmista sadoilla tuhansilla euroilla. Suomen Kuvalehden mukaan uutisointi olisi saanut seuran painostamaan lehteä.

Pelicans ei toistaiseksi ole kyennyt osoittamaan uutisoinneissa yhtä ainoaa virhettä.

Kunnes toisin todistetaan, toimittajat eivät ole tehneet mitään väärin – he ovat vain tehneet työtään.

Lopputulos on ollut, että Nurmisen pääomistama Pelicans hyökännyt eniten itseään ja seuran imagoa vastaan.

Nurminen tunnetaan ”Liipolan Hasekina”, mutta viimeisten käänteiden jälkeen hän näyttäytyy ”Suomen Chicagon Trumpina”.

Se on jälleen yksi murheellinen luku lisää Liiga-seurojen johtamiseen.

 

Päivän lehti

31.10.2020

Fingerpori

comic