Urheilu Hämeenlinna

Pelikaani lensi HPK-nuorten turbiiniin – "Toinen erä sössittiin"

Toisessa erässä tullut nukkumatti maksoi HPK:n U20-joukkueelle voiton Pelicansia vastaan.
KUVA: Tomi Vesaharju

HPK:n U20-joukkue kärsi Nuorten SM-liigassa kotikentällään tappion Pelicansille luvuin 3–6 (1–1, 1–4, 1–1). Kotijoukkueen maaleista vastasivat perjantaina Santtu Hakanen, Janne Jokinen (1+1) ja Kristjan Kombe (1+1). Kasperi Heinänen keräsi tehot 0+2.

Ottelun ratkaisu nähtiin toisessa erässä, jonka aikana Pelicans kiskaisi neljä maalia HPK:n nuorten kyetessä vain yhteen osumaan. Toisen erän aikana Pelicansin 1–4 -maalin jälkeen HPK myös vaihtoi maalivahtia Tuomas Aallon tehdessä tilaa Niko Heikkilälle.

– Ensimmäinen erä pelattiin hyvin, mutta toinen erä sössittiin. Siinä annettiin halpoja maaleja. Jääkiekko-ottelu kestää 60 minuuttia, ei ole väliä minkä erän nukahdat, niin ottelu karkaa. Teimme isoja virheitä ja sitten vuori oli jo liian suuri kiivettäväksi, HPK:n U20-joukkueen päävalmentaja Janne Sinkkonen lausui.

– Eivät nämä mieltä ylentäviä hetkiä ole, kun tulee rotsiin.

 

Sinkkonen kuvasi ottelua taktisesti erilaiseksi otteluksi ja antoi tunnustusta vastustajalle.

– Vastustaja pelaa niin, että se rytmittää vahvasti. Se on tässä sarjassa laatujoukkue, eikä turhaan ole keikkunut kärjessä, Sinkkonen sanoi.

– Omakin rytmittämisemme toimi ja löysimme miten hyökätä nopeasti ja missä kevyemmin. Maalit olivat kuitenkin puolustusalueen puolustuspelin (PAPP) virheitä. Lisäksi maalineduspelaaminen ja suorahyökkäyspuolustaminen tuhosi voittohaaveet tällä kertaa. Oli tässä tappiossa silti hyvääkin.

HPK saa mahdollisuuden huuhdella tappion karvaan kalkin maun suustaan jo lauantaina kello 12.30, kun Ässät saapuu HPK-nuorten vieraaksi. HäSa

Asiasanat