Urheilu

Pelikirjan aakkoset tutuiksi Korttelikiekon juhlaturnauksessa

Hattulalainen Eeli Riihimäki viiletti luistimilla lujaa sunnuntaina Hakio-jääliikuntakeskuksessa. Seitsemänvuotias jääkiekkojuniori edusti Parolan Chicago Kane -joukkuetta OP-Korttelikiekon halliturnauksessa. Eelin joukkue kohtasi vuonna 2009 syntyneiden finaalissa Hämeenlinnan keskustan ja Ojoisten alueen Montrealin joukkueen.

Toista vuotta korttelikiekkoa pelannut Riihimäki veti välillä henkeä vaihtopenkillä, mutta oli koko ajan valmiina hyppäämään kaukaloon.

– Kohta pitäisi taas mennä, mutta nyt vähän huilataan. Ihan hyvin pelit ovat sujuneet, olen tehnyt maalejakin, kertoi Eeli, joka viihtyy kuulemma parhaiten keskushyökkääjänä.

Chicagon Kanen valmentajat Janne Haapalahti ja Janne Juppo seurasivat joukkueensa menoa kaukalon laidalla.

– Nuorimmat pelaajat ovat kuusivuotiaita. Meillä pelaajia riitti nuorimmassa ikäluokassa kahteen joukkueeseen. Toisen porukan nimi on Chicago Hossa, Juppo kertoi.

Montrealin joukkueessa pelasi myös muutama tyttöjunnu. Seitsemänvuotias Ruut Holappa oli mukana ensimmäistä kertaa Korttelikiekon halliturnauksessa.

– Poikien kanssa on kiva pelata. Parhaiten olen onnistunut puolustajana, hymyili Ruut.

Hakio-hallissa pääsi opiskelemaan myös pelikirjan aakkosia. Jääkiekon saloihin perehdytti Chicago Hossan reipas pelaaja Joonatan Vehmas.

– Meillä ei ole enää pelejä, mutta tulin katsomaan kavereiden finaalia. Minulla on paljon tuttuja molemmissa joukkueissa.

– Jääkiekossa muuten hyökkääjät hyökkäävät ja puolustajat puolustavat. Siis puolustaja Ruut ei tee maaleja, vaan kokoaa niitä syöttöpisteitä, muistutti Joonatan.

Korttellikiekon joukkueissa oli tänä talvena mukana lähes 300 junnua. Kausi käynnistyi aiempien vuosien tapaan ulkojääsarjoilla jo tammikuussa.

Halliturnaus kokosi Hakio-halliin myös melkoisen joukon yleisöä. Vuosina 2006–2009 (ja nuorempien) pelejä seurattiin juhlatunnelmissa, sillä ensimmäisen kerran korttelikiekkoilijat olivat vauhdissa Hämeenlinnan ja lähiseudun kaukaloissa 30 vuotta sitten.

– Tänä vuonna myös ulkojääsarjat päästiin pelaamaan hyvissä oloissa. Juhlavuoden tapahtumiin kuului myös perjantaina Ritariareenassa järjestetty juhla, jossa palkittiin Korttelikiekon vanhoja puuhamiehiä ja muisteltiin menneitä. Mukana olivat myös juhlaturnauksen junnut, kertoi Korttelikiekkoa pyörittävään raatiin kuluva Janne Burman.

Ruut Holapan edustama Montreal pääsi lopulta juhlimaan turnausvoittoa. Joukkue kukisti finaalissa Chicago Kanen maalein 2–0.

Monteral voitti myös vuonna 2008 syntyneiden sarjan. Finaalissa kaatui Toronto maalein 2–1.

Vuonna 2007 syntyneiden ykkönen oli puolestaan Philadelphia, joka voitti voittomaalilaukauskisassa Edmontonin 1–0.

Vuonna 2006 syntyneiden finaalissa Chicagon ja Toronton yhdistelmäjoukkue voitti Philadelphian maalein 5–2. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

27.5.2020