Urheilu Hämeenlinna

Perinteitä kunnioittaen

Mestarit urakoivat jälleen 26 kilometrin lenkin.
Hämeenlinnan Tarmon hölkkämestarit lähtivät matkaan Vanajan kirkolta.
Hämeenlinnan Tarmon hölkkämestarit lähtivät matkaan Vanajan kirkolta.

Yhdeksän juoksijaa kokoontui lauantaiaamuna kello kymmeneksi Vanajan kirkolle lähtövalmiina 26 kilometrin perinteiselle Mestarien hölkälle kuuden asteen lämpötilassa.

– Joskus on menty melkoisessa myräkässä, mutta nyt säähän on parempi kuin ennakoitiin, sateen pitäisi alkaa vasta myöhemmin, juoksijajoukosta iloittiin.

Kyseessä on Hämeenlinnan Tarmon veteraanijaoston perustajan Matti Tyryn ideoima vuosittainen kilpailukauden päätöstapahtuma, joka tänä vuonna järjestettiin jo 25. kerran.

Tyry visioi aikanaan, että tapahtuma jatkuu vuoteen 2025 asti, jolloin tulee kuluneeksi 100 vuotta hänen syntymästään, ja mukaan kutsutaan mestaruuden voittaneet (SM, PM, EM, MM) aikuisurheilijat.

Alunperin reitti lähti Pullolan tilan kohdalta ja ajankohta oli itsenäisyyspäivä, mutta Tyryn kuoltua vuonna 2005 lähtöpaikka ja ajankohtaa muutettiin.

Lenkki kiertää Miemalan kautta Turenkiin ja sieltä Harvialantietä takaisin Hämeenlinnaan ja ajankohdaksi on vakiintunut viikko ennen pyhäinpäivää.

Tuula Tammisto emännöi tapahtumaa Tyryn jälkeen järjestellen kahvituksen ja saunan juoksijoille.

– Tällä kertaa perinne muuttuu sen verran, että kokoonnumme meille juoksun jälkeen, Kimmo Levä kertoi ohjeistaessaan juoksijoita.

– Ja muistakaa, tämä ei ole kilpailu, vaan jokainen saa mennä ihan omaa tahtiaan.

Matkaan lähtivät juoksun todelliset veteraanit Sirkka Laakso (21:s kerta) ja Anja-Leena Tyry (20:s kerta) sekä Sisko Hiltunen, Eero Hämäläinen, Erkki Itkonen, Viljo Kirjavainen, Kimmo Levä, Tapani Raatikainen ja Kari Virtanen.

– Kutsu listalla oli 25 juoksijaa ja tämän verran ehti tänä vuonna paikalle eli hieman vähemmän kuin aiemmin. Osallistujien nimet on kaiverrettuna pronssiseen kiertolautaseen, Levä kertoi. HäSa

Päivän lehti

20.9.2020

Fingerpori

comic