Urheilu

Perkiömäki ja Mattila nopeimmat Oiten lenkillä

– Missä ihmeessä ovat kaikki yleisen sarjan kovan tason miesjuoksijat, joita on vuosikaudet totuttu näkemään Oiten lenkillä. Samoin ihmettelen muutenkin osallistujien vähyyttä. Ovatko perushölkät aikansa eläneet, pohti Oiten lenkin puuhamies Markku Huostila perjantaina Lammilla.

Voittajia toki saatiin selville vain 50 kilpailijan kisassakin. Maaliviivan ensimmäisenä ylitti ajalla 35.42 M40-sarjan voittaja Mika Perkiömäki, joka edustaa Eemeliä, joka on perustettu vuonna 1996 juuri Oiten lenkille.

– Edellisenä vuonna olimme täällä kaveriporukalla ja päätimme seuraavaksi vuodeksi, että meillä pitää olla jotain, jota edustaa.

Tänä vuonna Perkiönmäen panostus Oiten lenkille jäi vähäiseksi.

– Ihmettelin heti alkumatkasta, missä kaikki kovat juoksijat ovat, kun olin yksin kärjessä.

– Talvella keskityin nopeusharjoitteluun ja 400 metrin hallimatkalle, siksi tuntui aika vaikealta tällainen pidempi matka. On se ollut muina vuosina vieläkin vaikeampaa, Perkiömäki naurahti.

Naisten yleisen sarjan ylivoimaiseksi voittajaksi saatiin Lahden Ahkeran Alice Mattila, joka on kärsinyt monta vuotta erilaisista jalkavammoista ja loukkaantumisista. Hänen aikansa 9,3 kilometriä pitkällä lenkillä oli 38.37.

– Tärkein tavoite on tällä hetkellä pysyä ehjänä. Olen saanut harjoitella terveenä vain kaksi kuukautta. Kunhan saan kuntoni tarpeeksi hyväksi, alan miettiä sitten vasta ratakisoja.

Mattilan päämatkoja ovat 3000 ja 5000 metrin juoksut, joita varten hän harjoittelee nyt jalkoja säästäen.

– Minulla on 11 treeniä viikossa ja joka toinen niistä on juosten ja joka toinen pyörällä. HÄSA

Asiasanat

Päivän lehti

22.9.2020

Fingerpori

comic