Urheilu Hämeenlinna

Petri Makkula siirsi katseensa ensi kauteen – Sivuvaunujen MM-sarja peruttiin

Petri Makkula saa viritellä rauhassa ratasivuvaunuaan ensi kauden kisoihin. Kuva: Pekka Rautiainen
Petri Makkula saa viritellä rauhassa ratasivuvaunuaan ensi kauden kisoihin. Kuva: Pekka Rautiainen

Ratamoottoripyörien sivuvaunuluokan MM-sarja on peruttu tämän vuoden osalta. Sarjan oli määrä käynnistyä Le Mansin radalla tulevana viikonvaihteena, mutta sarjan promoottori on päättänyt perua koko sarjan koronapandemian takia. Alkuperäisen kalenterin mukaan MM-sarjan piti päästä vauhtiin jo huhtikuussa ja toisen kerran toukokuussa.

MM-sarjaan paluuta suunnitelleelle hämeenlinnalaiselle Petri Makkulalle uutinen ei tullut yllätyksenä. Kaudella 2014 edellisen kerran MM-osakilpailuja ajaneelle Makkulalle kauden peruminen sopi lopulta ihan hyvin.

– Meillä on ollut hieman ongelmia uuden 600-kuutioisen koneen sähköpuolen kanssa. Sen verran hankalaa tynkäkauteen valmistautuminen on ollut, ettemme aja edes SM-sarjan viimeisiä kisoja, ja aika pian siirsimme myös tavoitteet jo ensi kauteen, Makkula sanoo.

Makkulan matkustajana, eli purkkiorjana, jatkaa imatralainen Roope Pitkonen.

Päivärinta keskittyy Saksan sarjaan

Myös viisinkertaisen maailmanmestarin Pekka Päivärinnan loppukauden suunnitelmat menivät uusiksi. Viime kauden hopeamies keskittyy uuden matkustajansa Emmanuelle Clementin kanssa kovatasoiseen kansainväliseen Saksan mestaruussarjaan.

Ennen syyskuun kansainvälisiä kisoja Päivärinta nähdään vauhdissa viikonvaihteessa Kymiringin radalla Iitissä, jossa ajetaan SM-osakilpailu. Sipoolainen ei kuitenkaan ole radalla nuoren ranskattaren kanssa, sillä hän ei saanut koronarajoitusten takia starttilupaa Suomeen. Clementiä tuuraa Kirsi Kainulainen, jonka kanssa Päivärinta voitti MM-kultaa kaudella 2016.

Päivärinta ja Kainulainen ajavat Kymiringillä vain lauantain harjoitukset, aika-ajon ja kisalähdön. HäSa

Päivän lehti

27.9.2020

Fingerpori

comic