Urheilu

Petri Matikainen ei ole käytettävissä HPK:n päävalmentajaksi – "Suunnitelmani ovat muualla"

Petri Matikainen kunnioittaa hallitsevan mestarin kiinnostusta, mutta ei ole käytettävissä HPK:n tulevaksi päävalmentajaksi.
Petri Matikainen valmentaa tällä hetkellä Itävällassa. Kuva: Pekka Rautiainen
Petri Matikainen valmentaa tällä hetkellä Itävällassa. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeen Sanomat uutisoi lokakuun alussa, että Antti Pennasen seuraajaksi tulevaksi Kerhon päävalmentajaksi olisi haarukoitu kolme kärkikandidaattia – Matti Tiilikainen, Petri Matikainen ja Olli Salo.

EBEL-liigassa tällä hetkellä Klagenfurter AC:n päävalmentajana toimivan Matikaisen aikomukset ovat kuitenkin jatkaa Keski-Euroopassa.

– En ole käytettävissä siihen tehtävään, kun HPK:hon valitaan päävalmentajaa. En tarkoita sitä, että en arvostaisi kovasti HPK:n organisaatiota ja hallitsevaa mestaria, mutta suunnitelmani ovat muualla. Olen jatkamassa Keski-Euroopassa, jossa neuvottelut ovat pitkällä, Matikainen kertoo Hämeen Sanomille.

Matikainen kunnioittaa saamaansa kiinnostusta, jota on tullut ”muualtakin Skandinaviasta”.

– Kunnioitan kiinnostusta, mutta kuten sanoin, en ole käytettävissä HPK:n prosessissa.

Lue myös: Pennasen seuraajapeli HPK:ssa muodostumassa kolmen kaupaksi – Kokenut yllätysnimi mukana pakassa

 

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen kirjoitti tuoreeltaan TPS:n tilanteesta kriittiseen sävyyn.

– Päävalmentaja (Kalle) Kaskinen kuuluu niin kutsuttuun (Erkka) Westerlundin leiriin ja siten tämän siiven suojaan. Muita sen leirin tunnettuja valmentajia ovat muun muassa Petri Matikainen, Tomi Lämsä ja Hannu Virta, Sihvonen kirjoitti kolumnissaan.

Matikainen haluaa korjata Sihvosen kirjoitusta omasta näkökulmastaan.

– Nyt on herra Sihvonen lähtenyt laukalle. Koen tällaiset väittämät julkisuudessa epäreiluksi ja haluan katkaista tällaisilta puheilta siivet. En ole ollut kenenkään siipien suojassa koskaan vaan olen oman urani luonut. Tietysti on tarvittu ihmisiä matkan varrella, jotka ovat suositelleet, mutta tärkeimmät ihmiset urallani ovat muut miehet, Matikainen toteaa.

Heitä ovat Matikaisen mukaan Bluesin entinen hallituksen puheenjohtaja Jukka Sonninen, Bluesin entinen toimitusjohtaja Tom Kivimäki, Bluesin entinen urheilujohtaja Jukka Holtari – sekä entinen Blues-omistaja Jussi Salonoja.

– He ovat ne ihmiset, jotka uskoivat aikoinaan nuoreen valmentajaan ja että saimme käännettyä tarinan menestyksekkääksi. HäSa

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic