Urheilu

Pettymys kylvää uuden siemenen

HPK:n aikakausi lentopallon naisten Mestaruusliigan kultamitalistina jäi tällä erää yhden kauden mittaiseksi, kun salolainen LP Viesti palasi sunnuntaina vuoden tauon jälkeen suomenmestariksi voitoin 4–1 ja HPK sai kaulaansa hopeamitalit.

Kerhon italialainen päävalmentaja Luca Chiappini ei keskittynyt kauden jälkeen viimeisen ottelun analysointiin, vaan kävi läpi koko joukkueen kautta.

– Välillä kyse ei ole voittamisesta ja häviämisestä, vaan siitä miten kohtaamme vaikeudet ja haasteet, joita elämä eteemme joskus heittää. Myös vastustajaa pitää kauden jälkeen kiittää, sillä heidän avullaan saimme tietää jotain uutta itsestämme ihmisinä ja urheilijoina. Kausi oli pitkä ja raskas. Mielestäni se jää positiiviseksi. En tiedä ansaitsimmeko enemmän. Tämän saimme ja se meidän pitää rehellisesti hyväksyä, Chiappini arvioi.

Kerho pelasi kauden aikana paljon, mutta joukkueen hakkurin Piia Korhosen mukaan rasitus ei peleissä näkynyt.

– Finaaliotteluissa pelaamisesta saa aina lisää potkua. Kyse ei ollut jaksamisesta tai fyysisistä jutuista. Ehkä se oli sitten tahtomisesta, Korhonen mietti.

Myös HPK:n urheilutoimenjohtaja Ari Viitala näki kaudessa paljon hyvää.

– Pelasimme kauden aikana Mestareiden liigaa, liigapelejä ja CEV cupia eli pääsimme pelaamaan hienoja pelejä. Menestystäkin kauden aikana oli, mutta tietysti viimeinen kruunu jäi vajaaksi, emmekä me sitä ihan ansainneetkaan, Viitala sanoi.

Kerho päätti kauden eri kokoonpanolla millä se sen aloitti. Amerikkalainen yleispelaaja Hillary Hurley siirtyi kauden aikana pelaamaan Etelä-Koreaan ja myös passari Oona Yli-Pekkala jätti joukkueen kesken kauden, kun sen riveihin liittyi yhdysvaltalaispassari Bryn Kehoe Eaton. Juuri ennen siirtorajan umpeutumista HPK täydensi kokoonpanonsa puolalaisella yleispelaajalla Kinga Kasprzakilla.

– Haimme kokoonpanoa pitkin syksyä ja jälkiviisaana ajatellen Hillaryn lähteminen varmasti näkyi lopputuloksessa, kun asiaa katsotaan puhtaasti pelillisesti. Kaudessa oli paljon hyvää, mutta emme pystyneet pelaamaan finaaleissa ihan kauden parhaalla tasollamme.

HPK rakentaa kovaa vauhtia ensi kauden joukkuettaan, mutta valmis se ei vielä ole. Päävalmentaja Chiappinin sopimus jatkuu myös ensi kaudella.

– Joukkue uusiutuu varmasti aika lailla ja siinä on uuden rakentamisen paikka, Viitala kertoo.

Osa pelaajista hakee paikkaa ulkomaan kentiltä ja ainakin hakkuri Korhonen taisi pelata sunnuntaina viimeisen ottelunsa Kerhon paidassa tällä erää.

– Mitä enemmän tyttöjä on ulkomailla, vie se kehitystä eteenpäin myös maajoukkuetta ajatellen. Muidenkin joukkueiden pelaajilla on käsittääkseni haluja lähteä ulkomaille. Se saattaa vaikuttaa ensi kauden liigan tasoon, jos ulkomaille tapahtuu ryntäys. Miten se näkyy esimerkiksi ulkomaalaispelaajien määrässä, Viitala miettii. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

19.9.2020

Fingerpori

comic