Kiekko Urheilu

Philippe Cornet on päässyt taas vauhtiin Kerhossa – kanadalaisen toinen kausi Hämeenlinnassa on alkanut hyvin

HPK ja Hämeenlinna alkavat olla pikkuhiljaa tuttuja kanadalaiselle hyökkääjälle Philippe Cornet’lle. 28-vuotiaan laitahyökkääjän toinen kausi Kerhossa on myös alkanut hyvin – Robert Leinon johtamassa ketjussa Cornet on iskenyt 12 ottelussa viisi maalia.

Cornet pelasi Hämeenlinnassa jo toissa kaudella. Loukkaantumisten takia hän ei kuitenkaan ennättänyt pelata täyttä kautta, mutta 30 ottelussa tilastoihin kirjattiin mukavat tehot 12+4.

– Kausi oli todella epäonninen ja sen takia pääsin aloittamaan seuraavan kauden Norjassakin (Stavanger Oilers) myöhässä. Pääsin kuitenkin kuntoon ja ennätin koota ihan hyvin pisteitäkin (22 pinnaa 23 ottelussa), Cornet muistelee.

Norjan kauden jälkeen Cornet palasi Kerhoon, eikä hänen ole tarvinnut katua päätöstään.

– Meillä on nyt toissa kauteen verrattuna paljon nuorempi joukkue, mutta se pystyy kuitenkin voittamaan ihan minkä vaan joukkueen Liigassa. Meillä on hyvä tiimi, jossa viihdyn hyvin. Joukkueeseen oli hyvä hypätä, kun meno seurassa oli tuttua jo toissa kaudelta, sanoo Cornet.

 

Cornet on saanut rinnalleen kaksi hyvää hyökkääjää. Sentteri Leinoa kanadalainen kuvailee pelintekijäksi, joka löytää hyvin ketjukaverinsa. Trion toinen laitahyökkääjä Markus Nenonen on puolestaan puhdas maalintekijä.

– Ja kaikki kolme olemme hyviä kiekon kanssa ja pystymme luomaan maalipaikkoja. Koko ajan olemme myös menneet eteenpäin sekä harjoituksissa että peleissä, Cornet arvioi.

HPK jatkaa Liigaa kohtaamalla keskiviikkona kello 18.30 Ritariareenassa KalPan. Kuopiolaiset saapuvat tällä kaudella jo toisen kerran Hämeenlinnaan. Edellinen kohtaaminen lokakuun 6. päivänä päättyi Kerhon voittoon maalein 5–1.

Cornet uskoo Kerhon juhlivan voittoa myös keskiviikkona.

– Pelimme on mennyt viime aikoina ihan oikeaan suuntaan. Meidän pitää vain luistella koko ajan lujaa ja olla yritteliäitä. Tavoitteena on taas saada maali heti pelin alussa, sillä muuten on aina vaikeampi päästä menoon mukaan. Maalipaikkoja meillä on kyllä ollut monessakin pelissä riittävästi, mutta viimeistely on ollut vaikeaa.

– KalPa tulee varmasti lujaa, sillä joukkue muistaa, miten se pelasi edelliskerralla. Joukkueen kanssa pitää olla koko ajan tarkkana, Cornet alleviivaa. HäSa