Urheilu

Pieleen ja hyvin!

– Mä lähdin viemään lapsen koulunäytelmän kahvitauolle pitsoja, kun auto hyytyi ja sammui lopullisesti hyytyneen rekan taakse, ystävä kertoo puhelimessa. – Siihen reissuun meni kolme tuntia!

Oli kylmä lumikaaosilta Tampereella. Autoja oli tiet täynnä, kaistoilla ja laidoilla. Ystävä istui kylmässä autossa sisävaatteissaan kaksi tuntia. Siinä vaiheessa hänen puhelimestaan oli loppunut virta. Samaan aikaan ystävän mies oli juuttunut pakettiautolla Kangasalle. Hinausauton tuloon meni kaksi tuntia.

– Seison pitsojen kanssa ilman takkia lumisateessa. Näytelmä oli loppu ajat sitten, hän jatkaa.

– Nyt mä oon kotona. Mulla on kolme villapaitaa päällä ja villasukat. Kaikki meni pieleen, mutta mä en oo ollu koskaan näin onnellinen kuin nyt! hän lisää. – Ja ajattele, sain hinausauton, vaikka koko kalusto oli liikenteessä.

Kaikille tuttuja tilanteita. Onni löytyykin huonoimmasta vaihtoehdosta. On onni, että ei aikanaan saanut sitä unelmamiestä. Tuolla se pieksee ja pettää naisiaan. On onni, että ei saanut kaksikymmentävuotta sitten vakituista työpaikkaa – luultavasti olisi jo homehtunut viraston nurkkaan. On onni, että ei ehtinyt siihen junaan, mikä joutui Suomen suurimpaan raideonnettomuuteen.

Kun venäläinen poliisi pysäyttää suomalaisen linja-auton Karjalassa, kaikista humalaisin ryntää autosta ulos ja huutaa riemuissaan, että ihanaa saatiin sakot, mä pääsen tupakalle!

Tutun pojalla on ollut musta syksy ja musta talvi, mutta viime viikolla hänellä alkoi kevät. Harvoin olen nähnyt niin onnellista teini-ikäistä. Hän jopa päivitti facebooksivuilleen:

Eilen lääkäri sanoi, että kaikki kysymykset ja vastaukset viittaavat vahvasti siihen, että teillä on ADHD. Ei se mittään. Hyvä, että diagnoosi tuli, saan lääkkeet ja jotain hoitoa. Se tarkottaa koulusta vapaatunteja!

Jos kananmunat loppuvat pääsiäisenä kaupasta, ne voi aina korvata suklaamunilla. Ei se haittaa. Voi löytyä toisenlainen, onnellisempi pääsiäinen.

Monet yhteisöt ovat juhlistaneet lokakuun 13. päivän Kansalliseksi Epäonnistumisen Päiväksi. Siihen on matkaa kevät ja kesä, mutta kannattaa muistaa eräs kommentti Miten tää nyt eroo muista päivistä?

Hyviä epäonnistumisia!

TUOMINEN

Taija.K.Tuominen@uta.fi

Menot