Urheilu

Pienellä kokoonpanolla pelaava Lentiskerho väänsi väsyneen voiton Nurmosta

Suvi Kokkonen teki Lentopallokerhon molemmissa avausviikon otteluissa eniten pisteitä.

Hämeenlinnan Lentopallokerhon nuori joukkue venyi Mestaruusliigan avausviikonlopun kahdessa vierasottelussa kahteen voittoon. Lauantaina Hämeenlinna väänsi tiukan viisieräisen Seinäjoen Nurmohallissa, mutta selvitti kotijoukkueen pelotteen erin 2–3 (25–18, 15–25, 16–25, 25–21, 11–15).

Jymy-ottelu oli Kerho-päävalmentaja Matteo Pentassuglian mukaan todella raskas kymmenellä pelaajalla pelanneelle vierasjoukkueelle. Peli venyi vielä raskaammaksi, kun Hämeenlinna menetti neljännen erän kotijoukkueelle tilanteesta 21–21 pitkälti oman väsymisen takia.

– Eilinen oli parempi, koska tänään olimme väsyneitä. Emme pystyneet tällä pelaajamäärällä lepuuttamaan ketään. Ensimmäisessä erässä emme olleet tarpeeksi ahkeria, mutta neljännessä lakkasimme vähän pelaamasta ja olimme pehmeitä henkisestikin. Fyysisesti väsyneenä pelaaminen vaatii paljon henkiseltä puolelta, Pentassuglia sanoi.

– Viidennessä erässä emme tehneet virheitä ja vastustaja nosti todella huonosti (17 %). Menetimme yhden pisteen, mutta voitimme ja jatkamme työntekoa.

Pelikuntoisista ainoastaan kakkospassari Taija Kaukoranta ei pelannut.

Valtavat määrät hyökkäystä ja vastaanottoa urakoinut yleispelaaja Suvi Kokkonen oli jälleen Lentopallokerhon paras pistenainen 19:llä. Hän sai enemmän passeja kuin muut joukkueen laitahyökkääjät yhteensä, 59, ja tämä alkoi ottelun edetessä näkyä väistämättä tehojen laskuna. Hyökkäysprosentti oli enää 32 ja teholuku ((voitetut lyönnit–hävityt lyönnit)/kaikki lyönnit) vain 12 prosenttia.

Hämeenlinnalaisten onneksi toinen yleispelaaja Ronja Heikkiniemi nosti tasoaan. Tämä iski 18 pistettä ja oli etenkin syötöissä joukkueen johtavia pelaajia keskitorjuja Katja Metsäkoivun ja passari Pauline Martinin ohella.

– Meillä on kaksi hyvää yleispelaajaa, ja tiedämme sen. Muutimme vähän laitahyökkäyspeliämme, löysimme oikean rytmin ja teimme enemmän pisteitä. Ronja oli siihen hyvä ratkaisu. Pauline pärjäsi hyvin, mutta oli myös eilen parempi. Selvästi hänellä on vielä vaikeaa löytää oikeita ratkaisuja, Pentassuglia arvioi.

Neljän ässäsyötön lisäksi viisi hyökkäyspistettä tehnyt Martin astui niin ikään esiin tarvittaessa. Kerhon parhaisiin suorittajiin kuului myös joukkueen kuopus Laura Laukkanen. 16-vuotias keskipelaaja otti viisi torjuntaa ja teki yhteensä yhdeksän pistettä.

Jymyn parhaimmistoa olivat aaltoilevat ottelut pelanneet hakkuri Maja Krljic ja yleispelaaja Hilkka Hujanen, jotka tekivät 14 pistettä naiseen. Tulosvastuu jakautui Nurmolla muutenkin Hämeenlinnaa tiukemmin. HäSa

Päivän lehti

21.1.2020