Urheilu

Pirkat kaatoi Steelersin naiset – "Nyt täytyy olla realisti"

Steelersin naiset taistelee nyt päävalmentaja Jari Salon mukaan kotiedusta karsinnoissa.

Steelersin naiset kokivat tappion taipuessaan Pirkkalan Pirkoille Naisten Salibandyliigan B-lohkon ottelussa 7–5 (3–2, 3–0, 1–3).

Steelersin maalitalkoihin osallistuivat torstaina Erika Laine (2+0), Lotta Purhonen, Anika Holopainen (1+1) ja Petra Aallonen.

Kärsittyään tappion O2-Jyväskylälle lauantaina, päävalmentaja Jari Salo luonnehti Pirkat-ottelua pakkovoitoksi, mikäli teräsnaiset aikoivat nousta sarjan neljän parhaan joukkoon ja varmistaa paikkansa sarjassa ilman karsintoja.

– Tuossa pelataan niin paljon ristiin, että jokainen tulee väkisinkin saamaan pisteitä. Kyllä nyt täytyy olla realisti, että nyt kamppaillaan minimitavoitteesta, eli kotiedusta karsintoihin, Salo arvioi nyt.

Pirkkoja vastaan Salo oli tyytyväinen, vaikka otteluun mahtui heikkoja vaiheita. Pirkkojen Suvi Hämäläinen oli ottelussa erottava tekijä laukoessaan peräti neljä maalia kotijoukkueelle.

– Siinä mielessä hyvä kasvojenkohotus tämä ottelu oli, kun hävisimme heille viimeksi 9–0. Vastustaja pelaa sellaista vastahyökkäyspelaamista, odottelee keskialueella ja he iskevät kovaa vastaan, Salo sanoi.

Toisessa erässä Pirkat saivat kasvatettua vuoren liian korkeaksi Steelersin kiivettäväksi iskemällä kolme maalia, Steelersin jäädessä erässä ilman osumia.

– Ensimmäinen erä oli hyvä, toinen erä oli heikko. Siinä vastustaja alkoi voittaa irtopalloja ja kaksinkamppailuja, ja sai otetta. Kolmanteen erään kaivoimme avauserän taistelutahdon ja luotimme pallolliseen peliin. Kaverilla oli vähän sormi suussa siinä, mutta tuttu numero 10 (Hämäläinen) iski sitten taas maalin pahaan paikkaan, Salo harmitteli.

Steelersin naiset ovat B-lohkossa toiseksi viimeisenä – seitsemäntenä. Eroa viidettä sijaa majoittavaan ÄIF:ään on kolme pistettä. Neljänteen sijaan matkaa on jo kuusi sarjapistettä, kun Steelersillä on jäljellä neljä ottelua sarjassa.

Salon mukaan viides sija olisi ensisijaisen tärkeä, että Steelersin naiset pääsisivät kohtaamaan LoSBin karsinnoissa. LoSB ei ole saanut B-lohkossa vielä pisteen pistettä.

– Vielä on muutama ottelupallo jäljellä, Salo luonnehti.

Steelers kohtaa seuraavassa ottelussaan vieraskentällä juuri LoSBin ensi viikon keskiviikkona. HäSa

Päivän lehti

25.9.2020

Fingerpori

comic