Urheilu Asikkala

Pirttikoski ja HLU jälleen Suomen ennätykseen - Ennätyshyppy onnistui ensimmäisellä yrityksellä

Vesivehmaan lentonäytöksessä tehtiin tällä kertaa kupukuviohyppyjen suurin sekvenssi täydellisellä purulla.
HLU:n kuusikon toinen muodostelma valmistui Vääksyn kanava-alueen yläpuolella. KUVA: Markus Rytömaa

Kuusi Hämeen Laskuvarjourheilijoiden jäsentä on jälleen tehnyt Suomen ennätyksen. Lauantain tapahtumassa lajina oli kupukuviohyppyjen suurin sekvenssi ja täydellinen purku. Siinä hyppääjät tekevät muodostelman ja purun jälkeen rakentavat uuden lentäen eri paikoille.

Ennätyshyppy onnistui ensimmäisellä yrityksellä Vesivehmaan drive-in-lentonäytöksen yhtenä näytösnumerona. Muodostelmia pääsi todistamaan tuhatpäinen yleisö.

Hämeenlinnalainen Pasi Pirttikoski, Jari Lehti, Marko Paukkunen, Heikki Kammonen, Matti Paukkunen ja Lauri Rantaniemi hyppäsivät kuvaaja Markus Rytömaan kanssa 4 000 metrin korkeudesta.

Ensimmäinen ja toinen muodostelma tulivat kokoon liki suunnitellusti, mutta viimeisen tornimuodostelman ryhmä sai kokoon vasta noin 1 000 metrin korkeudessa. Sekin riitti vielä turvalliseen muodostelman purkamiseen ja laskeutumiseen.

HLU:n kuusikko oli mukana SM-kilpailuissa saaden sieltä himmeämmät mitalit 2-way-sekvenssistä. Koko ryhmä oli myös tekemässä SM-kilpailujen jälkeen hypättyä 8-hengen ennätyssekvenssihyppyä. Se on hyväksytty Suomen ennätykseksi ja prosessi Euroopan ennätykseksi on menossa parhaillaan.

Seuraava suunniteltu ennätystapahtuma on syyskuun puolella kun tavoitteena on hypätä pimeällä kupumuodostelmahyppyjen yöennätys.

Päivän lehti

30.9.2020

Fingerpori

comic