Urheilu

Pistekärki Lundgaard hallitsi formula nelosten kisaa

Tanskan Christian Lundgaard kuittasi sunnuntaina Ahvenistolla lauantain aika-ajolipsahduksensa ajamalla vakuuttavaan voittoon formula 4 -luokan kilpailussa.

Lauantaina Lundgaardin aika-ajo hylättiin, sillä hän teki nopeimman kierrosaikansa punaisten lippujen aikana ja hän joutui starttaamaan molempiin päivän lähtöihin koko joukon hänniltä.

– Lauantaina aika-ajoni hylättiin ja se harmitti, mutta opin virheistäni. Se oli ensimmäinen kerta, kun olen startannut aivan perältä. Ensimmäisessä lähdössä yritin vain selviytyä maaliin. Toisessa lähdössä minulla ei ollut mitään hävittävään ja onnistuin nousemaan seitsemänneksi. Tällä radalla on todella vaikea ohittaa ja siksi olin tyytyväinen siihen suoritukseen, Lundgaard sanoi.

Sunnuntain kilpailua varten ajettiin uudet aika-ajot ja niissä Lundgaard nappasi paalupaikan ja voitti kilpailun 5,281 sekunnin erolla suomalaiseen Juuso Puhakkaan.

– Kolmas lähtö oli tosi hyvä. Pääsin lähdössä kärkeen ja pystyin kontrolloimaan kilpailua, Lundgaard arvioi suoritustaan.

Tanskalainen on tällä hetkellä F4-sarjan pistekärjessä ja tavoitteena hänellä on voittaa sarjan mestaruus.

Toiseksi yltänyt Puhakka kärsi lauantaina Lundgaardin kanssa saman kohtalon ja lähti kilpailuihin lähtöruudukon perältä.

– Eilen oli aika-ajoissa hyvä vauhti, mutta sitten vähän hölmöiltiin. Aika monikin hölmöili, mutta kuitenkin vain kolmea parasta rangaistiin. Joka lähdössä olisi sitten vain tavoite kerätä niin paljon pisteitä kuin mahdollista. Toinen lähtö meni tosi hyvin ja nousin viidenneksi. Kokonaisuudessaan lauantai ei ollut ihan sitä mitä haettiin. Kyyti olisi riittänyt vaikka mihin, Puhakka kertasi vaikeaa lauantaita.

Sunnuntain aika-ajoissa hän ylsi kakkosruutuun ja ajoi kilpailussa toiseksi. Toisen kilpailupäivän suoritukseensa Puhakka oli tyytyväinen.

– Tämän päivän aika-ajo oli ihan hyvä. Tavoite oli tuossa lähdössä päästä kärkeen ja hyvin lähdin viivalta, mutta Lundgaard tuli hyvin ulkoa ja pääsi johtoon. Sen jälkeen ei ollut oikein mitään tehtävissä. Yritin ajaa niin kovaa, kun pystyin, mutta Lundgaard meni karkuun. Tähän sijaan oli kuitenkin ihan hyvä lopettaa viikonloppu, Puhakka summasi.

Loppukauden tavoitteet suomalaisella ovat selvät.

– Kyllä aina lähden tietenkin voittamaan. Ei kannata lähteä ajamaan mistään kakkossijasta.

Puhakka on Ahveniston viikonlopun jälkeen pistetaulukossa kuudentena. Sarjan suomalaiskuskeista Tuomas Haapalainen oli sunnuntain kilpailussa viides, Sami-Matti Trogen seitsemäs ja Elias Niskanen 11:s. HÄSA

Asiasanat

Uusimmat