Urheilu Hämeenlinna

Jenkkikaksikon pitkä odotus on vihdoin ohi - "Joukkueessamme on kova potentiaali"

Hämeenlinnan Lentopallokerhon amerikkalaispelaajat Brianna Doehrmann ja Alyse Wallace-Ford pääsivät karanteenijakson jälkeen mukaan joukkueen harjoituksiin.
Alyse Wallace-Ford (vas.) and Brianna Doehrmann pääsivät pitkän odottelun jälkeen mukaan Lentiskerhon harjoituksiin. Kuva: Tomi Vesaharju
Alyse Wallace-Ford (vas.) and Brianna Doehrmann pääsivät pitkän odottelun jälkeen mukaan Lentiskerhon harjoituksiin. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Lentopallokerho pääsee valmistautumaan vajaat kolme viikkoa täydellä joukkueella ennen kuin lentopallon naisten Mestaruusliigan on tarkoitus käynnistyä perjantaina 2. lokakuuta. Lentiskerho sai viimein harjoituksiinsa mukaan myös kaksi yhdysvaltalaispelaajaansa Brianna Doehrmannin ja Alyse Wallace-Fordin, jotka joutuivat viettämään koronapandemian vuoksi ensimmäiset viikkonsa Hämeenlinnassa karanteenissa.

– Odottaminen oli mielenkiintoista. Sen verran olen nähnyt, että Suomessa on todella kaunista, ja täällä on paljon puita. Minulla oli mahdollisuus käydä kävelyllä maski ylläni, ja olenkin käynyt kävelemässä järven rannalla. Olen kuitenkin iloinen, että pääsen vihdoin harjoittelemaan joukkueen kanssa, hämeenlinnalaisten liberoksi hankittu Doehrmann huokaa.

Myös Wallace-Fordilla odotus sujui hyvin, mutta kentälle on tehnyt jo pitkään mieli.

– Onneksi koronatestimme ovat olleet negatiivisia, ettei meidän tarvinnut olla enää uudestaan 14 päivää karanteenissa. Nyt pääsin tapaamaan tytöt ensimmäisen kerran, ja se oli hauskaa. Oli odottaminen myös turhauttavaa. Olin kuitenkin täällä, mutta en voinut vielä pelata. Siinä oli käsittelemistä, yleispelaaja myöntää.

Kaksikon ensimmäiset vaikutelmat joukkueesta ja seurasta ovat positiivisia.

– Olen tuntenut itseni tervetulleeksi. Kaikki ovat olleet kannustavia tämän prosessin aikana, Doehrmann kiittelee.

– Olimme itse asiassa yllättyneitä, että niin moni ihminen puhuu englantia. Kaikki ovat olleet auttavaisia, ja sekä joukkuekaverit että valmentajat pitivät meihin yhteyttä karanteenimme ajan.

Aika riittää

Kumpikin lentopalloilija on varma, että muutaman viikon valmistautuminen joukkueen kanssa riittää heille siihen, että pelikunto on valmiina kauden avausottelussa Oriveden Ponnistusta vastaan.

– Olen itse asiassa iloinen, että pääsemme Briannan kanssa mukaan edes kolmeksi viikoksi. Nyt pääsemme tutustumaan kunnolla kaikkiin seuran ihmisiin ja joukkueen toimintatapoihin, Wallace-Ford sanoo.

Doehrmann komppaa maannaistaan amerikkalaisen innostuneesti.

– Olen niin innoissani. Näin joukkueen harjoituspelin videolta, ja sen jälkeen olen halunnut päästä kentälle entistä enemmän. Jostainhan meidän on aloitettava, ja yritän päivä päivältä päästä tasolle, jolle haluan. Olen kuitenkin luottavainen siihen, että olemme kumpikin valmiina kauden alkaessa, hän vakuuttaa.

Paljon vahvuuksia

Ennakkotietojen mukaan Lentopallokerho sai riveihinsä kilpailuhenkisen liberon, ja Doehrmann allekirjoittaa luonnehdinnan.

– Olen liberona aika äänekäs ja periksiantamaton. Pidän siitä, että saan syöksyä pallojen perään. Oman kroppani likoon laittaminen saa minut tuntemaan itseni sitoutuneeksi joukkueen tavoitteisiin, libero arvioi.

Wallace-Ford puolestaan sanoo luottavansa laitapelaamisessaan nopeuteensa.

– Kuvailisin itseäni nopeaksi ja räjähtäväksi. Koska olen vähän lyhyempi pelaaja, eikä minulla todellakaan ole pituusetua, käytän nopeuttani hyödyksi. Joukkuekaverina olen mielestäni positiivinen ja tavoitteellinen, yleispelaaja listaa.

Kaksikon mielestä Lentiskerhon joukkue vaikuttaa sellaiselta, jolla voi menestyä alkavassa Mestaruusliigassa.

– Mielestäni meillä on monia vahvuuksia, ja toivottavasti pystyn itse tuomaan meille yhden vahvuuden lisää. Sekä minä että Alyssa olemme innoissani siitä, mitä pystymme joukkueelle antamaan. Joukkueessamme on kova potentiaali, Doehrmann arvioi.

– Uskon, että pärjäämme oikein hyvin, kunhan hitsaannumme kunnolla yhteen ja alamme ymmärtää, miten kukin yksilö itse asiassa pelaa, Wallace-Ford jatkaa. HÄSA

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic