Urheilu Janakkala

Pitkän tauon jälkeen vauhtiin – Samuli Puhakaisen kausi jatkuu Muuramen SM-osakilpailussa

Samuli Puhakainen huilasi varikkoteltassaan Kalpalinnan sprinttikisan tauolla. Kuva: Esko Tuovinen
Samuli Puhakainen huilasi varikkoteltassaan Kalpalinnan sprinttikisan tauolla. Kuva: Esko Tuovinen

Hämeenlinnalainen 19-vuotias endurokuski Samuli Puhakainen pyyhki hikeä otsaltaan varikkoteltassaan lauantaina Kalpalinnassa ajetun sprinttikisan tauolla. Takana oli kolme kierrosta paahtavassa helteessä, mutta 125-kuutioisen TM:n sarvissa pääsi välillä vähän tuulettumaankin.

– Tässä varikollahan se hiki vasta tuleekin. Eihän tuolla pätkällä sitä hellettä edes kunnolla huomaa, Puhakainen nauroi.

Hyvä näin, sillä se tietää sitä, että Hämeenlinnan Moottorikerhon kuski hyvässä kunnossa ennen lauantaina Muuramessa ajettavaa kauden toista SM-osakilpailua. Hieman takapakkia korona-ajan harjoituksiin tuli nimittäin kesäkuun lopussa, kun kaveri meni nurin polkupyörällä ja loukkasi kättään.

– Sormioperaation jälkeen en ajanut kuin nelisen tuntia, mutta yllättävän hyvin homma silti näyttää sujuvan. Tämä Kalpalinnan kisa virittelee sopivasti myös ensi lauantain tunnelmiin, Puhakainen jutteli.

HlMK:n edustaja on lahjakas endurokuski, joka nousi otsikoihin helmikuussa Lahdessa ajetussa kauden ensimmäisessä SM-osakilpailussa. Lujaa mennyt ja pystyssä pysynyt ”piikkikuski” voitti SME1-luokan ja alle 20-vuotiaiden nuorten SM-luokan. Kyyti riitti yleiskisasakin kolmannelle sijalle.

– Se kisa meni kyllä yllättäväkin hyvin. En tiedä, mikä siinä osui kohdalleen. Yhdeksän pätkän kisa ajettiin vielä nastoilla, Puhakainen muisteli.

Muuramen kisassa Samuli on merkattu mies. Lahden kisassa taakse jäi muun muassa MM-sarjaan valmistautuva Jämsän Roni Kytönen ja oman seuran kovat kirittäjät Antti Ahtila ja velipoika Eetu Puhakainen.

– Voittoa lähdetään puolustamaan, mutta katsotaan nyt, miten homma alkaa sujua, Puhakainen pohti.

Puhakainen jaksoi puristaa Kalpalinnan kisan loppuun saakka, vaikka puolimatkan krouvin jälkeen oli vielä ongelmiakin.

– Jarrupolkimen pääty hajosi ja jouduin vetämään viidennen lenkin ilman takajarrua.

A-luokkien yleiskisan yhdeksäs sija ja luokan viides sija tyydyttivät kuitenkin miestä.

– Kyllä täällä virittyi ihan hyvin SM-menoon. Pitää vain nyt jaksa puristaa loppuun saakka, Puhakainen suunnitteli.

Puhakainen on ennättänyt suunnitella jo ensi kauttakin. Näillä näkymin hän jatkaa edelleen 125-kuutioisen menopelin sarvissa.

– Pikkuhiljaa pitää myös alkaa keskittyä vain yleisen luokan kisoihin, Puhakainen sanoi.

Muuramen SM-endurossa on mukana kovia nimiä. Kalpalinnan kisan flunssan takia väliin jättänyt ex-maailmanmestari Eero Remes on mukana, samoin Kytönen ja toinen Jämsän kova enduroässä Eemil Pohjola. HäSa

Päivän lehti

24.9.2020

Fingerpori

comic