Kiekko Urheilu

Pohjoisen kylmä tuuli puhalsi HPK-nuoret kumoon – "Saimme oppia, missä menee sarjan ykkösjoukkue"

Kärpät näytti Nuorten SM-liigan kärkijoukkueen vauhtia Hämeenlinnassa.
HPK:n liiga-apu Kristjan Kombe taisteli kiekosta Kärppien Ville Heikkalan kanssa. Kuva: Tomi Vesaharju
HPK:n liiga-apu Kristjan Kombe taisteli kiekosta Kärppien Ville Heikkalan kanssa. Kuva: Tomi Vesaharju

Usean nuorten maajoukkuelupauksen värittämä Oulun Kärppien alle 20-vuotiaiden joukkue antoi kylmää kyytiä HPK:n ikätovereille Nuorten SM-liigan ottelussa sunnuntaina. Kärpät pyyhälsi Pohjantähti-areenassa 6–1-voittoon ja on voittanut nyt kaikki kuusi otteluaan.

Kärppien kaksi kärkiketjua vastasivat joukkueen kaikista maaleista. Tuukka Tieksola ja Aku Räty maalasivat kahdesti, Tommi Järvitalo ja Aatu Räty kertaalleen. Rädyn kaksoset (Aku 2+1 ja Aatu 1+2) ja Järvitalo (1+2) olivat kentän tehokkaimpia.

HPK oli terävimmilläään kolmannen erän alussa, kun Samppa Saarinen kavensi 1–4:ään vain 28 sekunnin pelin jälkeen Santtu Hakasen syötöstä.

Ottelun ensimmäinen puolikas oli täysin Kärppien. Tuomas Aalto (17 torjuntaa) vaihdettiin HPK-maalilla Niko Heikkilään 4–0-maalin jälkeen ajassa 28.57.

– Siitä ei ole kahta sanaa, että vierasjoukkue oli parempi. Saimme oppia, missä menee sarjan ykkösjoukkue. Kun näissä illoissa pitäisi olla keskialueen huolellisuus tapissa ja alivoima ja maalivahtipeli timanttia, tänään annoimme vähän tasoitusta, HPK:n päävalmentaja Janne Sinkkonen myönsi.

– Jätkät yrittivät kyllä hyvin, mutta tässä vaiheessa kautta emme ole heidän tasollaan. Myöhemmin on tarkoitus olla.

 

HPK:ta avitti ottelussa juuri lauantaina liigajoukkueen ykkösketjussa pelannut Kristjan Kombe. Virolaissyntyinen hyökkääjä urakoikin HPK:n isoimman peliajan 22.46 viikon neljännessä ottelussaan.

– Tuollainen on kova paikka jo peliin keskittymisen kannalta. Hienoa, että saimme hänet, niin pystyimme painamaan neljällä sylinterillä. Osan ottelusta pystyimme tappelemaan voitosta, Sinkkonen sanoi.

Kärpät nousi voitollaan HPK:n ohi liigan neljänneksi. Sillä on seurojen MM-turnauksen takia vielä kolme peliä vähemmän pelattuna kuin muilla kärkijoukkeilla.

HPK pelaa ensi viikonloppuna vieraissa Lukkoa ja Pelicansia vastaan. HäSa

Päivän lehti

25.1.2020