Urheilu Hämeenlinna

Pölkky sitkeä sahattava Hämeenlinnan naisille – Kerho ja Kuusamo iskivät kauden pisimmän lentopalloliigapelin

Lentopallokerho ja Pölkky Kuusamo tahkosivat Hämeenlinnan vuoden ensimmäisessä liigakamppailussa kauden pisimmän ottelun.
Suvi Kokkosen ja Mara Greenin hyökkäykset saivat Kristen Moncksin ja muut kuusamolaiset polvilleen pitkässä maanantai-illan liigaväännössä. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan Lentopallokerho ja Pölkky Kuusamo tarjoilivat maanantai-iltana koko rahan edestä lentopallojännitystä Elenia-areenan 603 katsojalle. Vuoden ensimmäinen Hämeenlinnassa pelattu Mestaruusliigan ottelu venähti naisten liigan kauden pisimmäksi, kun kotijoukkue taisteli 3–2-voiton kahdessa tunnissa ja 42 minuutissa pistein 33–35, 25–20, 25–16, 21–25, 15–13.

Ottelu oli niin pitkä, että vierasjoukkue joutui lähtemään hallilta välittömästi ottelun jälkeen ehtiäkseen paluulennolleen.

Pelin pituuden takana oli kokonaispistemääristään huolimatta yksi pelaaja yli muiden. Neljännen erän käännekohdassa, tilanteessa 13–15 syöttämään tullut Kuusamon keskipelaaja Jonna Wasserfaller tykitti neljän ässän syöttövuoron, joka ohjasi pelin vääjäämättä kohti viidettä erää. Kaikkiaan ruotsalainen iski kuusi ässäsyöttöä.

– Ratkaisun paikka oli jo neljännessä erässä, kun johdimme 7–0, mutta löysäsimme vähän. Wasserfaller on kuin Wilfredo León Perugian miesten joukkueessa. Hän voi kääntää koko pelin. Kuusamo on kuitenkin kokonaisuudessaan hyvä joukkue, joten tulos oli meille hyvä, Hämeenlinnan päävalmentaja Matteo Pentassuglia pohti.

Vastustajan koviin syöttöihin oli kuitenkin varauduttu Kerhon leirissä.

– Hajotin olkapääni, kun syötin harjoituksissa kaksi päivää. Wasserfallerin syöttö on silti jotain, mihin on hankala varautua, Pentassuglia kertoi.

 

Hämeenlinnalaisittain johtohahmo oli jälleen kerran yleispelaaja Suvi Kokkonen. 19-vuotias iski 27 pistettä ja vastaanotti 52 prosentin tehoilla. Ottelun loppua kohti Kuusamo sai pakotettua Kokkosen torjuntalyönteihin ja virheisiin, mutta tämä oli jälleen kullanarvoinen pelaaja kotijoukkueelle.

Kokkonen iski jo dramaattiseen avauserään huimat 12 pistettä, joilla peli oli kääntyä Hämeenlinnalle 12–18-tappiolta. Lentopallokerhon onneksi ratkaisuhetkillä tehoja tuli joka pelipaikalta.

– Suvi tekee kentällä sitä, mitä liigan paras pelaaja tekee. Hän saa pelin näyttämään helpolta. Kun hyökkää 57 kertaa, vastustaja saa toki joitakin torjuntoja. Vastustajille on toki ongelma, ketä seurata, kun myös Salla (Karhu) ja hakkurimme (maanantaina Maëva Orlé) ovat vaarallisia yhdellä yhtä vastaan, Pentassuglia sanoi.

– Olemme voittaneet Kuusamon joka kerta tällä kaudella, mutta he tulivat tänne taistelemaan. Onneksi energiamme riittivät loppuun asti.

Taistelutahtoa esitti toki myös kotijoukkue, joka puolusti peräti 96 Pölkyn hyökkäystä.

Koillismaalaisista varminta hyökkäysjälkeä teki yleispelaaja Adeja Lambert, joka takoi 23 pistettä. Hakkuripuolella oli sen sijaan vaisumpaa, kun Pölkyn ykkösiskijä Trine Kjelstrup jäi yhdeksään pisteeseen ja hakkurinakin kokeillut Wasserfaller onnistui vain keskitorjujana.

 

Paikka runkosarjan kahden parhaan joukossa ei vielä varmistunut Hämeenlinnalle, mutta sellainen on tarjolla keskiviikkona, kun Elenia-areenaan saapuu sarjakolmonen LP Kangasala.

Viime kaudella OrPosta kenkää saaneen serbialaisen Zvonko Nikolicin komentoon kaksi viikkoa sitten vaihtanut Pölkky Kuusamo puolestaan taistelee vielä tiukasti neljännestä sijasta ja puolivälierien kotiedusta LP-Vampulaa vastaan. HäSa

3–2

(33–35, 25–20, 25–16, 21–25, 15–13)

Hämeenlinna

Pisteet:

Suvi Kokkonen 27/+15

Mara Green 17/+10

Maeva Orle 16/+8

Salla Karhu 13/+1

Kateryna Kalchenko 9/+3

Pauline Martin 4/-1

Emmi Riikilä 3/+1

Ässäsyötöt 12

Torjunnat 8

Vastaanottoprosentti 38

Pölkky

Pisteet:

Adeja Lambert 23/+10

Mia Swanegan 15/+10

Jonna Wasserfaller 14/+12

Trine Kjelstrup 9/+1

Jennifer Nogueras 4/+3

Veera Hämäläinen 2/-9

Ässäsyötöt 10

Torjunnat 8

Vastaanottoprosentti 37