Urheilu

PuB sai paikan 2. divisioonaan

Koripalloliitto yllätti hämeenlinnalaisen koripallokansan jymy-yllätyksellä nostamalla Punaportin Bluesin ensi kaudeksi eteläisen alueen 2. divisioonaan. Huhtikuisessa karsintasarjassa joukkueen sijoitus oli kolmas ja se uskoi jatkavansa pelejä 3. divisioonassa.

– Myönteinen yllätys. Joukkueessa on monta kokenutta kaveria, jotka haluavat pelata vielä kovia pelejä. Nyt niitä on tarjolla, lupaa PuB:n takamies Ville Reponen.

Yllätysnousun takana ovat joukkuemäärien muutokset pääsarjatasoilla. Kakkosdivaria täydennettiin 12 joukkueen vahvuiseksi ja se tarjosi hämeenlinnalaisille paluun korkeammalle sarjatasolle kahden vuoden tauon jälkeen.

– Sarjaan ei mennä ilman urheilullisia tavoitteita. Pyrimme vakiinnuttamaan sarjapaikkamme kakkosessa ja rakentamaan pohjaa vahvalle tulevaisuudelle, kiteyttää Punaportin Bluesin tuore puheenjohtaja Tristan Fay.

Hämeenlinnalaiskoripallo on kokonaisuudessaan vahvassa nosteessa. Vuosi sitten aloitettu seuran kehittämisohjelma on tuottanut tuloksia junioripuolella.

– Haluamme tarjota hämeenlinnalaisille lapsille edullisen ja tavoitteellisen harrastuksen, jossa korostuvat yhteisöllisyys ja liikunnan riemu. Perustamme ensi syksynä kymmenkunta juniorijoukkuetta. Ratkaisevaa asiassa on, saammeko kaupungilta riittävästi salivuoroja, Fay toteaa.

Seura julkistaa edustusjoukkueen sopimustilanteen elokuussa.

Asiasanat

Mainos