Urheilu Hämeenlinna

Pudotuspeliotteen irtoaminen ei haitannut – Kemppaiselle jatkoa Steelersin peräsimessä

Miesten salibandyliigajoukkueen heikko tuloskunto ei vaikuttanut Steelersin valmentajasuunnitelmiin.
Petri Kemppainen aloittaa toisen kautensa Steelersin miesten päävalmentajana, kunhan käynnissä oleva ensin aikanaan päättyy. Kuvaaja: Pekka Rautiainen

Miesten Salibandyliigassa pelaava Steelers Hämeenlinna on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen päävalmentajansa Petri Kemppaisen kanssa.

Itse aikoinaan Steelersin edeltäjässä Trackersissä liigaa pelannut Kemppainen palasi täksi kaudeksi Hämeenlinnaan lahtelaisesta LASBista. Kemppainen teki vain vuoden sopimuksen, vaikka nimitykseen liittyi pidempi suunnitelma. Tänä keväänä on jälleen sama tilanne.

– Viime keväänä teimme sopimuksen aika äkkiä, niin tuntui luontevalta katsoa ensin, miltä työ maistuu. Nyt ei tarvitse taas stressata, vaan katsotaan puolin ja toisin hyvissä ajoin, miten tilanne muuttuu, Kemppainen pohtii.

 

Steelers on ollut Salibandyliigassa tällä kaudellä hienoinen alisuorittaja. Joukkue lähti tavoittelemaan rohkeasti ensimmäistä pudotuspelipaikkaansa, ja kaikki menikin hyvin joulukuulle asti. Joulun jälkeen Steelers ei kuitenkaan ole voittanut peliäkään varsinaisella peliajalla ja on vajonnut liigassa kolmanneksi viimeiseksi.

Valmennuksen työpaikkoihin tämä ei ole vaikuttanut. Urheilutoimenjohtaja Petri Tornin mukaan Kemppaisen jatkosta puhuttiin jo ennen runkosarjan alkua.

– Nyt mennään taas yksi kausi kerrallaan, mutta mietitään tulevaisuutta ensi kaudellakin hyvissä ajoin, tällä kertaa vähän pidemmälle. “Keman” johtajuus on ollut ihailtavaa katsottavaa. Valmennustiimi kokonaisuutena on mielestäni ollut tällä kaudella selkeästi roolitettu ja toimiva, Torni selvittää.

Kemppainen on jo pohtinut, mistä kenkä tällä kaudella puristi.

– Työ on ollut huikeaa, mutta kausi on ollut niin pienestä kiinni. Jos pelit kestäisivät kaksi erää, Steelers olisi kärkipäässä. Ehkä nämä mustat hetket ovat vain nuoren joukkueen syndroomaa. Seitsemän pelaajaa on pelannut ensimmäisen liigakautensa ja näyttänyt myös pärjäävänsä, Kemppainen tuumii.

– Meillä on ollut harjoituksissa välillä liikaakin porukkaa, 26 pelaajaa. Porukka on sitoutunutta, mutta tulos ei ole sitä, mitä kuviteltiin. Toukokuusta marraskuuhun kaikki pienet asiat olivat kohdallaan, mutta sitten tekeminen löystyi. Siihen minun pitäisi itse reagoida paremmin. Oma ego ei saa olla kellään joukkuetta suurempi.

 

Tulevana lauantaina Steelers pelaa Westend Indiansin vieraana selkä seinää vasten. Välttääkseen playout-sarjan ja putoamisuhan Teräsmiesten on voitettava ja toivottava, etteivät kaikki kolme kilpailijaa yllätä parempiaan.

On selvää, että mikäli Steelers varsin epätodennäköisesti putoaisi kauden päätteeksi liigasta, se vaikuttaisi ainakin pelaajien värväämiseen. Muuten Kemppainen näkee loppukauden pelin tai pelien tuloksen vaikuttavan lähinnä tauon pituuteen.

– Jos mennään ihan loppuun asti, kausi loppuisi vasta huhtikuun puolivälissä. Viime vuonna, kun pelasimme karsinnoissa, jäi vain muutama viikko aikaa huilata ennen uuden harjoituskauden alkua. Se ulospuhallusjakso kannattaa olla suhteellisen pitkä. Jos pääsemme siihen välimaastoon (sijoille 9–11), se herättää varmasti kiinnostusta sekä omissa että muiden pelaajissa, Kemppainen vertaa. HäSa