Urheilu

Puhdasta voimaa on tarjolla Elenia-areenassa

Suomen Voimalajiliitto järjestää Puhdasta Voimaa -tapahtumassa Elenia-areenassa lauantaina ja sunnuntaina järjestyksessään neljännet antidopingtoiminnan alaiset vahvin mies ja nainen -lajien MM-kilpailut. Viikonvaihteen tapahtumassa on myös tankotanssin PM-kilpailut (sekä useita näytöksiä ja seuranmestaruuskilpailut), Timanttityttökilpailut sekä otevoimailun MM-kilpailut.

Vahvin-kilpailuun on ilmoittautunut yli 30 puhtaaseen urheiluun sitoutunutta voimailijaa eri puolilta maailmaa. Miesten ja naisten eri painoluokissa kilpaillaan muun muassa voimaportaassa, tukinnostossa ja maastanostossa.

Kilpailun sarjoista uusimpana mukana ovat naisten -55 kg:n sarja ja miesten -70 kg:n.

Tankotanssin avoimessa PM-kilpailussa Suomen kärkiurheilijat saavat vastaansa muun muassa Ruotsin Anna-Maija Nymanin sekä venäläistaustaisen Elena Malioutinan, Ranskan juniorimestarin Moele Quilin ja kaksinkertaisen Brasilian mestarin, nykyisin Suomessa asuvan Julie Frotan.

Päätapahtumien oheisohjelmana mukana ovat myös otevoimailun erikoislajien MM-mittelöt sekä timantin kovaa suorituskykyä vaativa Timanttityttö-kilpailu, jonka lajeista on tänä vuonna kisa myös miehille.

Puhdasta Voimaa -tapahtuma alkaa sekä lauantaina että sunnuntaina kello 11.