Urheilu

Puijo Wolley ryösti yllätyspisteen Lentiskerholta – Hämeenlinnan peli takkusi, mutta kotivoitto tuli myös Lammilta

Uusi keskipelaaja Victoria Tosi ensimmäistä kertaa kentällä.
Ensimmäisen ottelunsa Lentiskerhossa pelannut Victoria Tosi valmistautuu iskemään palloa. Kuva: Tomi Vesaharju
Ensimmäisen ottelunsa Lentiskerhossa pelannut Victoria Tosi valmistautuu iskemään palloa. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Lentopallokerho jatkaa tälläkin kaudella viime vuosien tapaa pelata osan kotiotteluistaan Hämeenlinnan kantakaupungin ulkopuolella pitäjissä.

Perjantaina Mestaruusliigan lentopallosta pääsi nauttimaan Lammin Hakkalassa, kun vieraaksi saapui ilman voittoja ollut sarjajumbo kuopiolainen Puijo Wolley.

Jukka Lehtosen valmennuksessa oleva nousijajoukkue taisteli hienosti, mutta taipui lukemin 3–2 (25–14, 18–25, 25–20, 20–25, 15–7).

– Emme ole tyytyväisiä. Toki voitto, mutta tämä tulos ei ollut se mitä haimme, harmitteli Lentiskerhon päävalmentaja Matteo Pentassuglia.

Kokkonen palasi kokoonpanoon

Lentiskerhon ilonaiheisiin kuuluivat pelaajauutiset.

Uusin vahvistus 20-vuotias keskitorjuja Victoria Tosi oli kentällä ensimmäistä kertaa ja pääsi pelin kuluessa paremmin mukaan. Avauserän lopussa argentiinalainen torjui ensimmäisen pisteensä ja sai muutamia onnistumisia, mutta lopussa hänet otettiin vaihtoon.

Suvi Kokkonen puolestaan palasi loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon, mutta ei vielä pelannut.

Avauserää Lentiskerho johti alusta alkaen ja karkasi tilanteessa 13–10 Netta Hyttisen syöttövuorolla Karoliina Fribergin torjuntojen siivittämänä ja Oluoma Okaron hyökkäystehojen myötä erävoittoon 21 minuutissa.

Moni saattoi ennakoida nopeaa kolmen erän peliä, mutta Puijo taisteli.

Toisessa erässä se nousi ensi kertaa johtoon tilanteessa 10–11 ja karkasi kanadalaispassari Nikki Cornwallin johdolla erävoittoon. Oona Pennanen löi ratkaisun.

Lentiskerhon valmennus haki peliaikaa pelaajistolle. Liberona urakoi tällä kertaa Emilia Putkisaari ja Friberg oli sivussa toisen erän.

– Kausi on alussa ja kaikki tarvitsevat peliaikaa. Jokaisen pelaajan voi laittaa kentälle, eikä tämä peli yksilöihin kaatunut. Saimme ensimmäisen erän helposti, mutta sitten pelimme sekosi ja henkinen tasapaino ei ollut kohdallaan. Mutta tästä on otettava opiksi ja jokainen peli on pelattava kunnolla, Pentassuglia kommentoi.

Kolmatta erää edettiin tasatahtiin, mutta lopussa Lentiskerho puristi erävoiton Roosa Heikkiniemen ja Okaron taottua pisteitä.

Lentiskerhon neljättä erää sävyttivät syöttö- ja vastaanottovirheet.

Puijo eteni johdossa, vei erän 20–25 ja tasoitti tilanteeksi 2–2.

Okaro tehokkain

Viidenteen erään kotijoukkue ryhdistäytyi. Okaron tehot ja Laura Laukkasen syötöt varmistivat voiton.

Kotijoukkueen tehokkain oli tuttuun tapaan Oluoma Okaro (27/+13) ja häntä säestivät Roosa Heikkiniemi (12/+1) ja Karoliina Friberg (11/+4). Vierasjoukkueen parhaana palkittiin Riikka Koivusaari (12/+3).

Lentiskerho on kolmen pisteen päässä pelin enemmän pelanneesta kärkikaksikosta ja kohtaa sunnuntaina Pihtiputaalla sarjakärki LiigaPlokin. HäSa

 

3–2

25–14, 18–25, 25–20, 20–25, 15–7

Hämeenlinna

Pisteet:

Oluoma Okaro 27/+13Roosa Heikkiniemi 12/+1Karoliina Friberg 11/+4Netta Hyttinen 19/0Victoria Tosi 5/-1Katja Kylmäaho 3/0Torjunnat 9 Ässäsyötöt 9 Vastaanottoprosentti 45

Puijo Wolley

Pisteet:

Riikka Koivusaari 12/+3Anniina Kastarinen 10/+5Oona Pennanen 10/-1Janica Helenius 9/+4Nikki Cornwall 8/+5Ella Autere 7/+4Torjunnat 11 Ässäsyötöt 13 Vastaanottoprosentti 45