Urheilu

Pukki ja Källman siivittävät Huuhkajat voittoon

Suomen maalit tiistain myöhäisillassa tekivät Teemu Pukki ja Benjamin Källman. Pukki jatkoi samalla maalitehtailuaan, sillä osuma oli hänelle kuluvissa karsinnoissa jo kolmas.
Suomen maalit tiistain myöhäisillassa tekivät Teemu Pukki ja Benjamin Källman. Pukki jatkoi samalla maalitehtailuaan, sillä osuma oli hänelle kuluvissa karsinnoissa jo kolmas. Kuva: EPA

Näin sen kuuluikin mennä. Kaikki muu kuin voitto piskuisesta Liechtensteinista olisi ollut Suomen miesten jalkapallomaajoukkueelle valtava pettymys.

Varman voiton Huuhkajat myös otti, kun Liechtenstein hävisi Vaduzissa pelatun EM-karsintaottelun 0–2.

Suomen maalit tiistain myöhäisillassa tekivät Teemu Pukki ja Benjamin Källman. Pukki jatkoi samalla maalitehtailuaan, sillä osuma oli hänelle kuluvissa karsinnoissa jo kolmas. Pukki viimeisteli lauantaina kahdesti, kun Suomi voitti kotonaan Bosnia-Hertsegovinan.

Markku Kanervan valmentama Suomi nousi voitollaan yhdeksään pisteeseen, kun takana on neljä ottelua. Joukkueen tilanne J-lohkossa on hyvä.

Kaikki pelinsä voittanut Italia johtaa lohkoa, Suomi on toisena ja kuuden pisteen Armenia kolmantena. Kreikka ja Bosnia-Hertsegovina ovat neljässä pisteessä ja Liechtenstein nollilla.

Arvioissa Bosnia-Hertsegovina sekä Kreikka on nostettu Suomen päävastustajiksi taistelussa lohkon kakkospaikasta ja EM-paikasta. Tiistai-iltana kumpikin kärsi tappion, kun Italia voitti Bosnian 2–1 ja Kreikka taipui kotonaan Armenialle 2–3.

–  Oli ennakkokirjoituksen mukainen peli. Pallonhallinta oli meillä selkeästi ja loimme useita maalipaikkoja. Kaiken kaikkiaan ihan kypsä ja kontrolloitu esitys. Tästä on hyvä jatkaa, Kanerva sanoi Viasatin tv-haastattelussa.

Lod ja Lappalainen pohjustivat

Pukin osuma nähtiin 37. peliminuutilla. Robin Lod syötti pallon maalin eteen Pukille, jolla oli helppo työ viimeistellä. Suomi hallitsi avauspuoliaikaa ja loi tekopaikkoja, mutta sitkeästi puolustanut Liechtenstein pystyi pitämään maalinsa melko pitkään puhtaana.

Toisella puoliajalla sama tahti jatkui, vaikka myös kotijoukkue pääsi kertaalleen hyvään tekopaikkaan. Dennis Salanovic kuitenkin tuikkasi pallon puolittaisen läpiajonsa päätteeksi maalin ohi.

Ottelun 57. minuutilla Källman ohjasi Suomen toisen maalin. Osumaa edelsivät Lassi Lappalaisen hieno nousu, harhautukset ja syöttö.

Suomen avauskokoonpanossa oli kolme muutosta lauantain Bosnia-Hertsegovina-otteluun verrattuna. Lappalainen, Källman sekä Jukka Raitala nousivat avaukseen ja Simon Skrabb sekä Petteri Forsell putosivat penkille. Lauantaina avauksessa ollut Albin Granlund oli loukkaantumisen takia sivussa.

Laitapelaaja Lappalainen ja hyökkääjä Källman pelasivat kelpo ottelun.

–  Tuntui todella hyvältä. Halusin hyvää esitystä sekä maalia siihen päälle, ja ne tulivat. Vähän hermostunutta oli ennen peliä, mutta äijät ottivat hyvin mukaan, ensimmäiset karsintaminuuttinsa saanut Källman sanoi Viasatille.

Markku Kanerva tyytyväinen Huuhkajien esitykseen

Päävalmentaja Markku Kanerva oli kokonaisuuteen ottelun jälkeen tyytyväinen.

–  Meillä oli hyvä tasapaino pelissä ihan muutamia hetkiä lukuun ottamatta. Tämä oli kaikkineen meiltä kypsä esitys, Kanerva mietti.

–  Saimme ensimmäisen maalin hyvään paikkaan, ja ottelun loppua kohti Liechtensteinilta alkoi vähän energiakin loppua. Olisimme voineet tehdä enemmänkin maaleja, mutta kaikkineen pelaajille kiitos vahvasta esityksestä.

Lohkon muissa otteluissa Italia nousi voittoon Bosnia-Hertsegovinasta ja Armenia yllätti Kreikan vieraissa, joten Huuhkajat jatkaa tukevasti lohkon kakkossijalla kohti syksyn koitoksia.

–  Hyvillä mielin päästään tästä kesän viettoon ja sitten syksyn koviin kamppailuihin. Kieltämättä muut tulokset olivat aika mukavia meille, mutta pelattavaa on vielä paljon. Nyt saimme kuitenkin kahdesta ottelusta kuusi pistettä, ja tähän pitää olla erittäin tyytyväinen, Kanerva painotti.

Lue lisää:  Kommentti: Kannattaako Markku Kanervan edes pohtia Roman Eremenkoa enää lennossa oleviin Huuhkajiin?

Asiasanat