fbpx
Kiekko Urheilu

Puolustuskannalle ajettu HPK blokkasi kuin viimeistä päivää ja pakotti ratkaisun Raksilaan

HPK taisteli finaalikeväälle vielä yhden ottelun.
Emil Larmi palaa HPK-paitaan. Kuva: Pekka Rautiainen

#Sitkeekutilliliha. Hämeenlinnan Pallokerho todisti torstai-iltana jälleen olevansa pudotuspeleihin valitsemansa sloganin arvoinen. Kärpät vei kuudetta loppuottelua Rinkelinmäellä, mutta HPK keräsi potin lähes niukimmalla mahdollisella tuloksella 1–0.

Liigakauden venymisen ennätyksellisen pitkälle, toukokuun neljänteen päivään, varmisti lopulta vain yksi maali. Sen iski ottelun puolenvälin paikkeilla Valtteri Puustinen Teemu Turusen loistavasta syötöstä kaksi vastaan kaksi -vastahyökkäyksestä.

Pelin kuva oli tavallaan aivan samanlainen kuin edellisissä otteluissa, mutta ensimmäistä kertaa finaalisarjan aikana enemmän ja parempia tilanteita loi Kärpät. HPK selviytyi sitkeällä puolustamisella ja erinomaisella maalivahtipelillä.

Eroa kenttäpelaajien ja loppuotteluiden toisen nollapelinsä pelanneen Emil Larmin sankarillisuuden välillä oli vaikea tehdä, sillä Larmin 27 torjunnan lisäksi muu HPK blokkasi yhtä monta Kärppä-laukausta.

– Se on kauhea määrä blokattuja laukauksia. Se kuvastaa luonnetta, mikä joukkueellamme on, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen totesi ottelun jälkeen.

– Tänään oli vähän toisenlainen tarina (kuin aiemmissa finaaleissa). Meidän piti olla sitkeitä ja taistella sekä olla tehokkaita ja maalivahtipelimme hyvää. Se tuli tähän paikkaan, ja olen ylpeä joukkueesta.

 

Kärppien kyltymätön mestaruusnälkä näkyi etenkin ensimmäisessä erässä, jossa joukkueet löysivät vieraiden johdolla vielä uuden vaihteen jo valmiiksi vauhdikkaaseen finaalisarjaan. Maalipaikkoja pystyi kirjaamaan yli 20 ja Larmi torjui huikeat 15 kertaa.

Tämän jälkeen HPK:lla oli suuria vaikeuksia luoda pidempää painetta Kärppä-päätyyn. Siitä huolimatta Ritariareenan kauden viimeinen ottelu päättyi hämeenlinnalaisten euforiaan.

Kärppien päävalmentajalla Mikko Mannerilla riitti silti ainakin näennäisesti positiivista mieltä pelin jälkeen, sillä hänen mielestään Kärpät pelasi ”koko kentän mitalla” sarjan parhaan ottelunsa.

– Siihen nähden, kun tekee nolla maalia, ei ansaitse voittaa. Olimme viimeksi Oulussa tehokkaita, kun HPK oli erinomainen, mutta nyt kävi päinvastoin, Manner totesi.

– Olemme yrittäneet pelata joka pelin ihan samalla tavalla, mutta tänään kiekollinen pelimme oli parempaa ja siksi pääsimme karvaamaan hyvin. Olemme tottuneet sarjan edetessä HPK:n tapaan kääntää peliä ja karvata.

 

Liigan seitsemäs loppuottelu pelataan lauantaina viideltä iltapäivällä Oulun Raksilassa. Pennanen ei hevin usko, että sarjaa lähdettäisiin ratkomaan puolustamalla, vaikka neljä edellistä kamppailua onkin voitettu sulkemalla maalinedusta.

– En usko, että Kärpät alkaa tuolla hyökkäyskalustolla vain puolustamaan. Varmasti tulee hetkiä, milloin pitää puolustaa, kun kaksi hyvin hyökkäävää joukkuetta pelaa vastakkain, Pennanen pohti.

– Tässä on pelattu kuusi peliä erilaisilla luonteilla. Eivät valmentajat vain päätä, miten pelataan. Kukaan ei tiedä, millainen peli siitä seuraavasta tulee. Maalin peli todennäköisesti. Sarja saa nyt arvoisensa päätöksen.

Manner puolestaan alusti lauantain huipennusta historian kautta huomauttamalla, että edellisen kahden kauden aikana (sekä Mannerin että Pennasen ollessa joukkueidensa päävalmentajia) HPK:n ja Kärppien ottelut ovat olleet äärimmäisen tiukkoja. Joukkueet ovat runkosarjat ja pudotuspelit huomioiden kohdanneet 18 kertaa, ja molemmat ovat voittaneet yhdeksän peliä.

– Olemme miekkailleet samoissa välisarjoissa kaksi vuotta, ja voitot ovat tasan. Se kumpi kairaa voiton lauantaina, on ansaitusti mestari, Kärppä-luotsi sanoi. HäSa

Pelipaitansa riisuneet pelaajat kiittivät yleisöään.

1–0 (0–0, 1–0, 0–0)

1. erä: Maaliton.

Jäähyt: 12.56 Otto Paajanen HPK 2 min.

2. erä: 28.57 Valtteri Puustinen (Teemu Turunen) 1–0.

Jäähyt: 36.22 Miska Humaloja Kärpät 2 min.

3. erä: Maaliton.

Jäähyt yhteensä: HPK 1×2 min=2 min, Kärpät 1×2 min=2 min.

Maalivahtien torjunnat: Emil Larmi HPK 15+8+4=27, Veini Vehviläinen Kärpät 7+2+8=17 (pois: 58.47–60.00)

Yleisöä: 5  272.

Lue myös:

Valtteri Puustinen päästi HPK:n pitkästä piinasta maalillaan – ”Hienompaa tunnetta ei voi olla”

Menot