Urheilu

Pyykköselle ja Nordlundille kaksoisvoitto Viron maantiecupissa – Continental–Focus-joukkueen polkijoille menestystä

Aimo Pyykönen ja Ville Pursiainen tekivät yhdessä töitä Viron maantiecupin kisoissa. Kuva: Kristjan Kivistik
Aimo Pyykönen ja Ville Pursiainen tekivät yhdessä töitä Viron maantiecupin kisoissa. Kuva: Kristjan Kivistik

Hämeenlinnalaista Continental–Focus-joukkuetta edustava helsinkiläinen maantiepyöräilijä Aimo Pyykkönen juhli voittoa tämänvuotisessa Viron maantiecupissa. Joukkueelle kokonaiskilpailu oli menestyksekäs, sillä Johan Nordlund sijoittui toiseksi, ja Continental-Focus voitti myös joukkuekilpailun.

Kolmanneksi sarjassa sijoittui kahden edellisen vuoden voittaja ja moninkertainen Viron mestari Gert Jöeäär. Pyykkösen voitto on historiallinen, sillä kaudesta 2011 järjestetyn sarjan voittoon on aina ennen ajanut virolainen kilpailija.

Viron maantiesarja sisälsi kahdeksan kilpailua, mutta kahden huonoimman kilpailun sijalukupisteitä ei huomioitu. Sijoittumiset kaikissa kilpailuissa palkintopallille tai kymmenen parhaan joukkoon takasivat menestyksen kokonaiskilpailussa molemmille suomalaisille.

Pyykönen osasi odottaa hyvää sijaa Viron cupissa, mutta voitto oli miehelle yllätys.

– Ennen kauden alkua ajattelin, että Johanilla tai minulla on mahdollisuus kolmen joukkoon cupissa, joten kyllä tämä kaksoisvoitto oli todellinen yllätys. Toki hiukan auttoi, että esimerkiksi Norman Vahtra kiersi vain viisi kilpailua, eikä näin saanut riittävästi pisteitä kärkipaikoille.

Pyykönen teki tänäkin vuonna tasaista työtä kisareiteillä.

– Tietynlainen suoritusvarmuus on aina ollut minun vahvuuteni, ja harvoin olen jäänyt missään kilpailussa kymppisakin ulkopuolelle. Irtiotossa sai taistella jokaisessa kilpailussa, mutta oli mukavaa, että tasavarma suorittaminen riitti voittoon. Maantiepyöräilyn aloitin neljä vuotta sitten ja kyllä tämä on paras saavutukseni tähän asti. Nyt on todella mukavat fiilikset, Pyykkönen kuvaili.

Myös Continental–Focus- joukkueen Anssi Kesonen, Ville Pursiainen, Jarkko Niemi, Valtteri Härkönen ja Jere Hara kokosivat pisteitä Viron cupissa.

Pyykönen pääsi kesän aikana haastamaan monta kovaa maantiepyöräilijää.

– Etelänaapurin kisoissa kisamatkat ovat vain 85–120 kilometriä, joten matkaa kompensoidaan kovalla vauhdilla ja aktiivisella ajamisella. Se sopii meille kuitenkin hyvin ja jokainen kilpailu ratkesi irtioton kesken. Oli myös hienoa päästä haastamaan ja taistelemaan muun muassa Cycling Tartun kanssa, jolla on erittäin vahva, oikeastaan ammattilaistasoinen joukkue, Pyykkönen kertoo.

– Ensi kaudella joukkueemme tavoitteet ovat todennäköisesti jälleen vahvemmin kotimaan merkittävimmissä kilpailuissa, mutta varmasti myös Suomenlahden eteläpuolella kilpaillaan useampaan otteeseen, Nordlund suunnittelee.

Päivän lehti

23.1.2020