Urheilu

Raaseporin BK riivasi …Cocksia käsipalloliigassa

Riihimäen Cocksin käsipallon SM-liigakausi jatkuu edelleen tappiotta. Runkosarjan viides kierros toi keskiviikkona kotivoiton Raaseporin BK-46:sta. Nuorten ja ennakkoluulottomien pelaajien miehittämä BK kaatui lopulta maalein 35–30 (14–17). Näin Cocks nousi tasoihin sarjan kärkeen yhdessä helsinkiläisjoukkue Dickenin kanssa.

Sarjapisteet jäivät siis kotiin, mutta tyylipisteitä ei kotijoukkue esityksestään saanut. Erityisesti avausjakso oli lähes painajaismainen. Kun BK rakensi hienoja ja suunniteltuja kuvioita, ryntäilivät Cocksin pelaajat ilman suurempaa ajatusta parilla syötöllä hyökkäyspäähän ja paiskoivat palloa seinille. Aina yhtä energinen Teemu Tamminen oli Raaseporin puolustukselle lähes mahdoton pideltävä, mutta heittotarkkuus oli jäänyt pukukoppiin. Myös parimetrinen Gheorghe Safronii linkosi pallot yli ja ohi maalin.

Tuskainen puurtaminen jatkui toisellakin jaksolla. Vaikka Cocksin pelaajat ilmiselvästi olivat yksilötasolla monta askelta vieraitaan parempia, hävisi ryhmä edelleen joukkuepelin kurittomuuden takia useita palloja.

Käänne vartti ennen loppua

Pelin käänne koettiin, kun ottelua oli vielä pelaamatta runsas vartti. Hajanaisen puolustuksen takana melkoisen yksin torjuntatöihin joutunut Cocksin maalivahti Yevgen Umovist sai tarpeekseen. Umovist meni vaihtoon ja Timo Puhakka astui remmiin. Puhakka aloitti heti muutamalla huippupelastuksella.

BK:n heiveröinen selkäranka alkoi natista yhä enemmän, kun Cocks sai peräperää kaksi jäähyä. Kotijoukkue ällistytti pelaamalla kahden miehen vajaalla alivoiman nimiinsä 1–0. Nokkelan kuvion viimeisteli tärkeäksi 27–27 tasoitusmaaliksi raamikas venäläisvahvistus Roman Protcenko.

Nöyryytys painoi raaseporilaisten hartioita, eikä joukkue enää päässyt alun vauhtiin. Antti Rogenbaum, Kristo Järve, Roman Protcenko ja varsinkin Teemu Tamminen naulasivat loput naulat siihen arkkuun, jolla BK:n voittohaaveet haudattiin. Tammisen kaikkiaan seitsemästä osumasta kolme syntyi runsaan seitsemän minuutin aikana pelin ratkaisuhetkillä.

Kekki ymmällään

Cocksin vcalmentaja Kaj Kekki ei ymmärtänyt joukkueensa pelin alkua.

– En ymmärrä, miten voi kestää 45 minuuttia, ennen kuin aletaan oikeasti tappelemaan voitosta, Kekki ihmetteli.

Kekki antoi satikutia esimerkiksi joukkueensa ulkomaalaispelaajille.

– Alku oli puolittaista tekemistä. (Teemu) Tamminen elää maaleista, eikä siinä ole mitään pahaa. Mutta kun niitä ei heti tule, menee peli näköjään sekaisin. Ja sitten on nää meidän ulkomaan elävät. Ei mene jakeluun, vaikka niille millä kielellä yrittää selittää, että tämä on joukkuepeli, eikä henkilökohtainen maalisaldo vaikuta yhtään sopimuksen pituuteen. Joka mies yrittää henkilökohtaisilla suorituksilla ratkaista pelin heti ensimmäisellä minuutilla, Kekki suomi omiaan.

Vaihdosta kentälle tullut Puhakka sai kiitosta.

– Maalivahtipeli meillä on ollut jo pidempään kadoksissa, mutta Puhakka teki hienon sisääntulon. Hänellä oli iso rooli pelin ratkaisussa tänään, Kekki kiitteli. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic