Urheilu Hämeenlinna

Raine Laine kääntämään Steelersin kurssia – Kokenut juniorivalmentaja nuoren liigamiehistön uusi päävalmentaja

Valmennustiimin täydentävät Tommi Ojala, Juuso Silén ja Jarmo Törmänen.
Tommi Ojala (vas.), Raine Laine, Juuso Silén ja Jarmo Törmänen luotsaavat loppukauden Steelersin liigamiehiä. Kuva: Pekka Rautiainen
Tommi Ojala (vas.), Raine Laine, Juuso Silén ja Jarmo Törmänen luotsaavat loppukauden Steelersin liigamiehiä. Kuva: Pekka Rautiainen

Helsinkiläinen Raine Laine, 47, on miesten salibandyliigassa pelaavan Hämeenlinnan Steelersin uusi päävalmentaja. Entinen maajoukkuepelaaja ja kokenut juniorivalmentaja korvaa potkut viikko sitten saaneen Petri Kemppaisen.

Laine valmennustiimin täydentävät riihimäkeläisestä RSS Panthersista siirtyvä Tommi Ojala sekä jo Kemppaisen valmentajaringissä häärineet Juuso Silén ja fysiikkavalmentaja Jarmo Törmänen.

Laine on entinen liiga- ja maajoukkuepelaaja, joka vuoden 2006 MM-kisojen jälkeen siirtyi valmentajaksi. Hän on työskennellyt muun muassa Tapanilan Erän junioriorganisaatiossa, viimeiset seitsemän vuotta ikäluokkavalmentajana. Ennen valmentajanuraansa mies ennätti pelata reilut neljä vuotta Ruotsissa ja vuoden Sveitsissäkin.

Laineen valmentajakvartetti on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen Steelersin kanssa. Käytännössä Laineella on 11 runkosarjan ottelua aikaa kammeta liigajumbo kuiville.

– Sitä lähdetään tekemään panemalla ensiksi perusasiat kuntoon. Mitään ihmeitä ei edes tarvita, sillä joukkueessa on kyllä potentiaalia. Ensimmäiset harjoitukset vedän joukkueelle tänään (perjantaina). Pikkuhiljaa lähdemme etenemään tukemalla erilaisia pelinrakenteita ja sen jälkeen pisteitäkin alkaa tulla, Laine suunnittelee.

Steelersin urheilutoimenjohtajalla Petri Tornilla on kiikarissa muutama muukin ehdokas liigamiehistön päävalmentajaksi. Laineen kanssa Torni löi kättä päälle torstaina.

– Saimme mielestäni hyvän miehen haaviin. Raine on nimittäin hankkinut kannuksia nimenomaan nuorten pelaajien kehittäjänä.

– Hänen ja muiden valmentajien kanssa mietimme myös sitä, tarvitsemmeko mahdollisesti rinkiimme vahvistuksia. Toisaalta ei meillä ole ongelmia pelaajamateriaalissa, vaikka sellaisiakin mielipiteitä on kuulunut, Torni pohtii.

Steelersillä on kasassa vasta kuusi sarjapistettä (takana 15 runkosarjan ottelua). Kauden ainoan kolmen pisteen voittonsa joukkue hankki sarja-avauksessa syyskuun 21. päivänä (kotikentällä vastustajana ÅIF).

Seuraavan liigaottelunsa teräsmiehet pelaavat joulukuun 28. päivänä, kun Elenia-areenaan saapuu Oulun Luistinseura. Siihen mennessä hämeenlinnalaisten rivit pitäisi olla kunnossa.

– Olemme saaneet rinkiin uudet huoltajatkin. Edelliset miehet olivat lojaaleja valmentaja Kemppaiselle ja halusivat ihan ymmärrettävästi vetäytyä syrjään, urheilutoimenjohtaja Torni sanoo. HäSa

Päivän lehti

21.2.2020