Urheilu

Raisio vei pisteet mukanaan

Naisten lentopallon ykkössarjassa lauantaina avausvoittonsa ottanut hämeenlinnalainen Team Tawast Volley ei pystynyt ottamaan toista voittoa putkeen, vaikka sen peli olikin sunnuntaina astetta parempaa. Hämeenkaaressa vieraillut Raision Urheilijat otti kauden toisen kolmen pisteen voittonsa erin 3–0 (25–23, 25–20, 25–23).

– Lauantaina tuli 3–0-voitto, mutta tämä oli silti ihan selvä tason nosto. Voittopeli oli huonompaa kuin tämä, mutta tällaista vastustajaa vastaan se ei riittänyt. Meillä on edelleen liian iso kuilu hyvien ja huonojen suoritusten välillä. Jonkinlaista tasaisuutta kaivataan. Lisäksi ottelu oli mielestäni aikamoinen syöttökilpailu, arvioi Team Tawast Volleyn päävalmentaja Sanna Heino.

Ottelun alku näytti siltä, että Hämeenkaareen saapuneet katsojat saavat lähteä kotimatkalle hyvin nopeasti. RaisU takoi taululle 8–0-lukemat ennen kotijoukkueen ensimmäistä pistettä. Ensimmäiset kolme pistettään TTV sai kaiken lisäksi raisiolaisten syöttövirheillä.

– Silloin tuli mietittyä, miten puheet saataisiin muutettua teoiksi. Kovasti luvataan, mutta silti peli ei lähde käyntiin. Lauantaina tosi takkuinen peli, samanlaista kuin tämän pelin alku, Heino sanoi.

Parempaa tuli

TTV sai kuitenkin pikkuhiljaa kiinni. Se nousi Aino Linnamaan syötöillä vieraiden tuntumaan ja erän puolivälissä joukkueet olivat jo tasoissa. RaisU nykäisi uudelleen eroa, mutta TTV tuli taas tasoihin vahvalla syöttöputkella, jonka tarjoili Katariina Viitapohja. Lopussa RaisU oli kuitenkin vahvempi.

Heino nosti joukkueestaan esiin Linnamaan ja parhaana palkitun passarin Minna Tapolan.

– Aino pelasi irtonaisen pelin, mutta hänelle tuli muiden ohella virheitä. Silti Aino oli tänään parhaimpiamme. Minna pelasi tosi hyvin. Meillä on ongelmana se, ettei pallontappajia löydy silloin, kun niitä tarvitaan, Heino mietti.

Ottelun toisessa erässä RaisU karkasi jo erän alkupuolella tavoittamattomiin. Pitkän tauon jälkeen kentälle tuli latautunut kotijoukkue. TTV johti erää parhaimmillaan 14–7, mutta vierasjoukkue kiri pelin tasoihin lukemissa 16–16. Erän lopussa RaisU oli vahva ja vei voiton kolmessa erässä. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

31.10.2020

Fingerpori

comic