Urheilu

Rallisprint palaa Kalpalinnaan – Riku Tahkon R4-luokan Minillä ensiesiintyminen

Turengin Autourheilukerhon kisassa vierailevat myös entiset voittajat.
Tuukka Hallia on mukana lauantain sprint-kisassa Kalpalinnassa. Kuva: Taneli Niinimäki
Tuukka Hallia on mukana lauantain sprint-kisassa Kalpalinnassa. Kuva: Taneli Niinimäki

Turengin Autourheilukerho isännöi lauantaina vauhdikasta rallisprint-kisaa Kalpalinnan laskettelukeskuksessa. Ensi vuonna 50-vuotisjuhliaan viettävän seuran kisaan on ilmoittautunut 82 kilpailijaa. Kilpailut alkavat kello 11, jolloin ajetaan ensimmäinen kierros noin 2,6 kilometrin mittaisella lenkillä.

– Autot starttaavat lenkille puolen minuutin välein, eli ensimmäinen veto on ohi noin kello 11.45, jonka jälkeen alkaa tauko-ohjelma ja reitti kunnostetaan. Kisat huipentuvat tauon jälkeen ajettavaan toiseen vetoon, kertoo järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Mika Heinonen.

Kalpalinnassa on aiemminkin ajettu nopeatempoisia sprint-kisoja. Edellisen kerran rallipelit olivat vauhdissa rinteiden huoltoteillä tasan 20 vuotta sitten.

– Perinteikkään kisan paluu virittelee meitä seuramme juhlavuoteen. Tunnelmaan viritytään muun muassa siten, sillä olemme kutsuneet vieraaksemme Kalpalinnan kisan vanhoja voittajia. Mukana on muun muassa Timo Salonen, Seppo Niittymäki, Sebastian Lindholm, Jouko Kallio ja yhdeksässä Kalpiksen kisassaan seitsemän voittoa napannut maastoajon ja sprintin taituri Timo Mäkelä. Takavuosien voittajat esittäytyvät yleisölle tauolla Sunbeam IMP -kerhon autojen kyydissä, sanoo Heinonen.

 

Kovia ratinpyörittäjiä on mukana myös varisnaisessa kisassa. Reitille ampaisevat muun muassa Riihimäen Urheiluautoilijoiden Julle Laivola ja Porvoon Seudun Urheiluautoilijoiden Riku Tahko. Laivola päästelee Kalpiksen syheröissä S2000-luokan Peugeot 207:lla ja Tahkon menopelinä on Mini Cooper S, joka on uuden R4-luokan ralliauto.

Tahkon Minin meno saattaa kiinnostaa laajemminkin autourheiluväkeä, sillä Kalpalinnan kisa on auton ”maailman ensi-ilta”.

Kalpalinnan kisassa ajaa myös sprintin moninkertaisen Suomen mestarin Tomi Hallian poika Tuukka Hallia. Juniori-Hallia ajaa tehokkaalla Mitsubishin Lancer E6 -autolla.

– Olemme saaneet mukaan ihan mukavan määrän eri luokkien autoja. Hallian auto on ihan täysverinen sprinttipeli, mutta mukana on useampikin nelivetoinen auto. Kisamme on myös Historic rallisprint -sarjan osakilpailu, eli vauhdissa on vanhojakin pelejä, Mika Heinonen muistuttaa. HäSa

Päivän lehti

23.1.2020