Urheilu Hämeenlinna

Rankkarimaali riitti voittoon Härmälle – "Kolme pistettä oli tästä pelistä tärkeintä"

Härmä jatkaa Kakkosen kärkiryhmässä, mutta loppukauteen suunnataan maltillisin tavoittein. 
Härmän Laura Lähdekorpi (vas.) pitää aisoissa Hongan Iida Soinia. Kuva: Esko Tuovinen
Härmän Laura Lähdekorpi (vas.) pitää aisoissa Hongan Iida Soinia. Kuva: Esko Tuovinen

Hämeenlinnan Härmä jatkaa voittoputkessa jalkapallon naisten Kakkosessa, kun FC Hongan kakkosjoukkue kaatui Kaurialan kentällä niukasti 1–0 (1–0).

– Kolme pistettä tästä pelistä oli tärkeintä, mutta vaikeaa oli. Asenne ei ollut täysin kohdallaan. Olimme voittaneet Hongan Espoossa 9–0 ja se taisi vaikuttaa, vaikka näinhän ei saisi olla. Toki Hongalla oli nyt eri pelaajia ja joukkue pelasi hyvin, Härmän päävalmentaja Juha Lempinen summasi.

Kymmenen joukkueen lohkossa toiseksi viimeisenä oleva espoolaisryhmä tuli vierasotteluunsa terävästi ja kärkikaksikko Kreeta Halme ja Celina Pitkänen loivat useita vaarallisia tilanteita. Härmän puolustus maalivahti Netta-Sisko Lahtisen johdolla onnistui kuitenkin hoitamaan tilanteet.

Ottelun ainoa maali syntyi jo avausjakson yhdeksännellä minuutilla, kun Laura Lähdekorpi nousi hyvin vasemmalta laidalta ja pelasi pallon keskelle Eerika Lähdekorvelle, jota rikottiin. Rangaistuspotkun laukoi varmasti sisään Sanna-Kaisa Rousku.

Hetkeä myöhemmin Eerika Lähdekorpi pääsi läpiajoon, mutta ohjaus suuntautui hieman ohi maalin. Juomatauon jälkeen Lempinen komensi vaihtopelaajansa verryttelemään ja avausjakson lopulla Noora Kauranen tuli kentälle.

Hämeenlinnan Tarmon pika-aiturina tunnettu Kauranen väläytteli muutaman kerran nopeuttaan ja pääsi pari kertaa hyvään vetopaikkaan sekä loi oikealta laidalta tilanteita keskelle.

Maltillisesti loppukauteen

Toisella jaksolla Härmä käytti vielä viisi vaihtoa. Puolustuslinjasta Rousku ja Laura Långvik rakensivat peliä. Kotijoukkue hallitsi, mutta vaaralliset maalipaikat olivat vähissä.

– Olimme tänään huonolla jalalla liikkeellä ja kun penkillä riittää väkeä, yritimme hakea vaihdoilla lisää liikettä. Meillä oli enemmän maalipaikkoja, mutta viimeinen silaus puuttui. Jotenkin ratkaisutilanteissa ei ollut tarpeeksi huolellisuutta ja laukaukset jäivät piippuun, Lempinen harmitteli.

Härmällä on seitsemästä ottelusta viisi voittoa ja joukkue on sarjakakkosena pisteen päässä Vantaan Jalkapalloseurasta. Ottelun vähemmän pelannut FC Kuusysi on Härmästä kahden pisteen päässä.

Kakkosen kolmesta lohkosta voittajat sekä paras lohkokakkonen etenevät nousukarsintaan. Hyvistä asemista huolimatta Härmän valmennusjohto suhtautuu maltillisesti loppukauteen.

– Ensimmäinen etappimme on saavutettu eli tällä voitolla alkaa sarjapaikka Kakkosessa olla varmistettu. Meiltä puuttui tänään pari avainpelaajaa ja kun syksyn opiskelut taas alkavat, joukkueen kokoaminen on vaikeampaa, Lempinen ennakoi.

– Noususta emme ole puhuneet. Tämähän on ollut poikkeuksellinen kausi kaikkineen. Vasta toukokuussa saimme joukkueen kokoon ja ennen kautta emme päässeet pelaamaan yhtään harjoitusottelua oman lohkomme joukkueita vastaan, joten vastustajista on ollut vähän tietoa. Katsotaan nyt, miten loppukausi etenee. Hyvää oli kuitenkin tänään se, että tällaisella huonommallakin pelillä joukkue hoiti täydet pisteet. HäSa 

Päivän lehti

24.9.2020

Fingerpori

comic