Urheilu

Rapinoe, Messi ja Ronaldo ehdolla Kultaisen pallon saajaksi

Portugalilaishyökkääjä Cristiano Ronaldo ja argentiinalainen konkari Lionel Messi kisaavat jälleen parhaalle jalkapalloilijalle jaettavasta Kultainen pallo -palkinnosta (Ballon d'Or).
Portugalilaishyökkääjä Cristiano Ronaldo ja argentiinalainen konkari Lionel Messi kisaavat jälleen parhaalle jalkapalloilijalle jaettavasta Kultainen pallo -palkinnosta (Ballon d'Or). Kuva: EPA

Portugalilaishyökkääjä Cristiano Ronaldo ja argentiinalainen konkari Lionel Messi kisaavat jälleen parhaalle jalkapalloilijalle jaettavasta Kultainen pallo -palkinnosta (Ballon d’Or). France Football -lehti nimesi 30 miesehdokasta myöhään maanantaina.

Juventuksen Ronaldo ja Barcelonan Messi ovat viimeisen vuosikymmenen ajan dominoineet kisaa palkinnosta. Kumpikin on pokannut sen viisi kertaa.

Sen sijaan ehdokkaiden joukosta puuttuvat viime vuonna palkinnon saanut kroatialainen Luka Modric ja maailman kallein pelaaja, brasilialainen Neymar. Vuonna 2017 Paris Saint-Germain maksoi Neymarista peräti 222 miljoonaa euroa. Hyökkääjä on kuitenkin viime aikoina kärsinyt muun muassa loukkaantumisesta ja kohuista niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

Sen sijaan ehdokkaiden joukosta puuttuvat viime vuonna palkinnon saanut kroatialainen Luka Modric ja maailman kallein pelaaja, brasilialainen Neymar.
Sen sijaan ehdokkaiden joukosta puuttuvat viime vuonna palkinnon saanut kroatialainen Luka Modric ja maailman kallein pelaaja, brasilialainen Neymar (kuvassa). Kuva: EPA

Miesehdokkaiden joukossa on myös hollantilainen, Liverpoolia edustava Virgil Van Dijk, jonka voittaessa palkinto menisi harvinaista kyllä puolustajalle. Muita ehdokkaita ovat Ranskan liigan viimekauden ykkösmaalitykki, niin ikään Paris Saint-Germainissa pelaava Kylian Mbappe ja Barcelonan Antoine Griezmann.

Megan Rapinoe
Megan Rapinoe. Kuva: EPA

MM-kisoissa loistanut Rapinoe voitti jo Fifan palkinnon

Naisten ehdokaslistalla on muun muassa yhdysvaltalainen Megan Rapinoe, joka loisti jalkapallon MM-kisoissa viime kesänä Ranskassa.

Reignissä pelaava Rapinoe, kuten Messi, voitti aiemmin tänä vuonna Fifan jakaman parhaan jalkapalloilijan palkinnon.

Naisten Kultaisen pallon saajaksi on ehdolla 20 jalkapalloilijaa. Palkinto jaetaan nyt vasta toisen kerran. Viime vuonna sen voitti norjalainen, Lyonissa pelaava Ada Hegerberg, joka on jälleen ehdolla.

Lisäksi France Football julkaisi ehdokkaat kahdessa muussa kategoriassa: ehdokkaat parhaan alle 21-vuotiaan pelaajan Kopa-palkinnon ja maalivahdeille tarkoitetun Yashin-palkinnon saajiksi.

Palkinnot jaetaan joulukuun alussa Pariisissa.

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic