fbpx
Urheilu Hämeenlinna

Rasistista ilmaisua käyttänyt HPK:n U20-joukkueen pelaaja määrätty viiden ottelun mittaiseen pelikieltoon

HPK Liiga oy tiedottaa verkkosivuillaan, että rasistiseen kielenkäyttöön sortunut U20-joukkueen pelaaja on määrätty Suomen Jääkiekkoliiton kurinpidon päätöksellä viiden ottelun mittaiseen pelikieltoon.

Viime lauantain U20 SM-sarjan HPK-KalPa-ottelussa HPK:n U20-joukkueen rasistisen ilmaisun käyttöön sortunut pelaaja on määrätty viiden ottelun mittaiseen pelikieltoon. Kuten Hämeen Sanomat uutisoi jo tiistaina, rasistinen ilmaisu kohdistui KalPan joukkueen pelaajaan.

HPK tiedottaa, että rasistista kieltä käytettiin vihellyksen jälkeisessä tilanteessa.

HPK:n tiedotteesta käy ilmi, että Suomen Jääkiekkoliiton kurinpito on määrännyt kyseisen pelaajan viiden ottelun mittaiseen pelikieltoon. HPK kertoo julkisesti pelikiellon mitan pelaajan luvalla. Suomen Jääkiekkoliiton juniorisarjojen kurinpitopäätökset eivät ole julkisia

– Lauantain U20 SM-sarjan HPK-KalPa-ottelussa vihellyksen jälkeisessä tilanteessa HPK U20-pelaaja käytti ilmaisua, joka ei ole sovelias tai sallittu missään elämän tilanteessa, kaukalossa tai sen ulkopuolella. Kommentti oli asiaton ja sen tiesi välittömästi myös HPK U20-pelaaja. Ottelun päätyttyä HPK U20-pelaaja pyysi anteeksi kielenkäyttöään kohteena olleelta pelaajalta, HPK Liiga oy:n tiedotteessa lukee.

HPK korostaa tiedotteessaan, että se ei suvaitse syrjintää millään tavalla. HPK Liiga oy ei aio rangaista sisäisesti pelaajaa, vaan keskittyy pelaajan ohjaamiseen ja tukemiseen.

– HPK Liiga Oy ja pelaaja pyytävät anteeksi rasistista ilmaisua kohteena olleelta pelaajalta ja KalPa Hockey Oy:ltä sekä koko jääkiekkoyhteisöltä. Rasismi ei kuulu jääkiekkoon, tiedotteessa todetaan. HäSa

Menot