Kiekko Urheilu Hämeenlinna

Rasmus Reijola on aloittanut hyvin HPK:ssa

HPK:n lainaveskarilla on takanaan kaksi liigaottelua ja tilastoissaan yhtä monta voittoa. RoKin Mestis-pelaaja harppoo kohti unelmaansa Kerhossa.
Rasmus Reijola hörppäsi urheilujuomaa torstain liigaottelussa SaiPaa vastaan. Kuva: Tomi Jokela/All Over Press

Maalivahti Rasmus Reijola on aloittanut reilun kuukauden mittaisen lainapestinsä HPK:n liigamiehistössä mainiosti. Mestis-seura Rovaniemen Kiekon mies on pelannut kaksi ottelua, jotka molemmat ovat päättyneet Kerhon voittoihin.

Liigadebyyttinsä Reijola sai viikko siten perjantaina HIFK:n kotihallissa. Kotiyleisölleen veskari esiintyi ensimmäisen kerran torstaina, kun SaiPa vieraili Ritariareenassa.

– Liigan korkkaaminen HIFK:n kotiluolassa oli mahtava kokemus, mutta yhtä hienoa oli pelata kotiyleisönkin edessä. Onnistuin Helsingin ottelussa mielestäni vähän paremmin kuin Hämeenlinnassa, Reijola arvioi.

 

Reijola sai tilaisuuden näyttää taitojaan Liigassa, kun HPK:n ykkösveskari Emil Larmi loukkaantui tapaninpäivänä. Antti Karjalaisen aisapariksi Reijola kiinnitettiin tammikuun 10. päivänä ja kuukauden lainasopimus päättyy helmikuun 14. päivänä.

– Yhdeksän otteluahan tässä taitaa vielä olla tarjolla, mutta katsotaan nyt, mitkä matsit osuvat minulle, Reijola pohtii.

Reijola myöntää, ettei hän ole vielä joutunut todella kusiseen paikkaan Kerhossa. Vastustajilla ei ole ollut kovinkaan montaa vaarallista maalipaikkaa.

– Se toisaalta kertoo myös siitä, että pelikaverit edessäni ovat hoitaneet hommansa erinomaisesti, Reijola alleviivaa.

HPK:n väki otti Reijolan muutenkin hyvin vastaan.

– Tänne oli todella helppo tulla. Meillä on jäällä ja pukukopissa hyvä meininki.

 

Reijola ei ole hätäillyt rakentaessaan pelaajanuraansa. 26-vuotiaan urheilijan haaveena on kuitenkin olla vielä jonakin päivänä täyden kauden pelaava liigamies.

– Se on ilman muuta tavoitteenani. Otin pitkän harppauksen eteenpäin urallani RoKissa ja nyt tuntuu siltä, että seuraava steppi on edessä. Mestiksessä sain rutiinia peleistä, ja siitä on selvästi hyötyä, Reijola myöntää.

Maalivahti on saanut jo useaan otteeseen vertailla Mestis- ja Liigapelien eroja. Peli on kuulemma Liigassa organisoidumpaa, mutta maalipaikkoja on vähemmän.

– Mutta sitten kun niitä tulee, lähtevät kiekotkin paljon terävämmin, Reijola kuvailee.

 

Kerhon lainamies on viihtynyt hyvin Hämeenlinnassa. Vapaa-ajan ongelmiakaan ei ole ollut.

– Vapaat tuokiot iltaisin sujuvat opiskelleen. Tavoitteenani ovat kauppatieteiden maisterin paperit Lappeenrannan yliopistosta.

– Intohimoihini kuuluu myös golf, mutta näin keskellä talvea Hämeenlinnan hienot kentät jäävät pelaamatta. Linna Golf on hieno kenttä, siellä olen käynyt pelaamassakin, Reijola kertoo. HäSa

 

Rasmus Reijola

Syntynyt Vantaalla 26. marraskuuta 1992 (26-vuotias).

Espoon Jäähongan kasvatti, joka on pelannut Suomessa juniorina myös Karhu-Kissoissa, SaiPassa ja Bluesissa.

Viisi kautta (2012–2017) Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa St. Cloud Staten ja Alaska-Anchoragen varamaalivahtina.

Viime kaudella 31 Mestis-ottelua Rovaniemen Kiekossa. Tällä kaudella 29 ottelua (torjuntaprosentti 90,7).

Pelaa lainasopimuksella Liigaa HPK:ssa helmikuun 14. päivään saakka.

Kauppatieteiden kandidaatti. Opiskelee maisteriksi Lappeenrannan yliopistossa.

Harrastaa golfia (tasoitus 3,9).