Urheilu Riihimäki

RC-kuski Joonis Oksaselle kaksi Suomen mestaruutta

RiiUA:n juniori jatkaa vauhdikasta menoaan radio-ohjattavilla kilpureilla.
Riihimäen Urheiluautoilijoiden Joonis Oksanen varmisti kaksi Suomen mestaruuttaan Vantaalla.

Riihimäen Urheiluautoilijoita edustava Joonis Oksanen, 13, varmisti sähkökäyttöisten 1:10-kokoisten radio-ohjattavien autojen vakioluokan (TSS-10) yleisen luokan (ei ikärajaa) ja alle 18-vuotiaiden nuorten Suomen mestaruudet lauantaina Vantaalla. Oksanen voitti kaikki ajetut osakilpailut (kolme kisaa) ja otti mestaruudet täysin pistein.

RiiUA:n Artti Viitaniemi oli TSS-10 luokassa osakilpailun 3:s, Oscar Leino 9:s ja Joenna Oksanen 10:s.

Viritetyssä luokassa (TSM-10) ennen kolmatta osakilpailua toisena kokonaissarjassa oleva RiiUA:n Joel Valander ajoi viidenneksi. Leevi Martikainen oli 7:s, Jona Oksanen 19:s ja Janne Kiiski 27:s.

TSM-10 luokassa HyUA:n Teemu Saarinen oli 8:s, Jere Saarinen 11:s ja Tomi Mairue 14:s.

Vakioluokan ja viritetyn luokan väliin jäävässä Pro Stock -luokassa (TSP-10) voiton otti HyUA:n Teemu Saarinen sarjaa johtavan RiiUA:n Leevi Martikaisen noustessa kolmannelle sijalle. HyUA:n Jere Saarinen oli 5:s ja Tomi Mairue 8:s. RiiUa:n Artti Viitaniemi oli 17:s ja Janne Kiiski 23:s.

 

Vauhdikkaaseen lajiin ja RC-autoihin pääsee tutustumaan RiiUA:n järjestämässä Harjunrinteen koululla sunnuntaina pidettävässä Ratamestari 2019 -kerhokilpailusarjan toisessa ja ratkaisevassa osakilpailussa. Koulun salissa kisakuskit päästelevät vakioluokan autoilla yli 40 kilometriä tunnissa ja ulkona viritetyillä autoilla 100 kilometriä tunnissa.

Kilpailut alkavat aamulla kello 8 vapailla harjoituksilla, jonka jälkeen ovat vuorossa aika-ajot ja iltapäivällä finaalit. Kilpailut päättyvät noin kello 17.30. Tilaisuuteen on yleisöllä vapaa pääsy.

 

Vauhdikas RiiUA:n ja Riihimäen seurakunnan järjestämä RC-autokerho kokoontuu sunnuntaisin Harjunrinteen koululla Riihimäellä kello 10–16. Kerholla pääsee ajamaan omalla tai kerhon RC-autolla. Ajaminen kerholla on maksutonta.

– Joka sunnuntain kerholle kokoontuu kolmisenkymmentä aktiivista harrastajaa alle kouluikäisistä eläkeläisiin kurvailemaan koulun liikuntasalin lattialle rakennettavalle radalle. Kuluvalla kaudella kerholla uusia harrastajia on aloittanut ennätyksellisen paljon, reilusti toistakymmentä, kertoo kerhoa vetävä Petri Oksanen.

Kerhossa panostetaan uusien harrastajien ohjaavaan toimintaan.

– Kerholla on aloittelijoille oma ajovuoro. Harrastus on moneen muuhun lajiin verrattuna edullista, harrastaa sitä sitten omaksi ilokseen tai kilpailee vaikka SM-tasolla, Oksanen muistuttaa.

Pienoisautoilu on AKK Motorsportin alainen autourheilulaji. Se on monipuolinen harrastus, joka tarjoaa mukavia ja vauhdikkaita hetkiä kilpailemisessa, ajamisessa sekä myös auton rakentamisessa, maalaamisessa, säätämisessä ja huoltamisessa.

Laji vaatii sorminäppäryyttä, kiinnostusta tekniikkaan, hyvää keskittymiskykyä ja tarkkuutta sekä paineensietokykyä, jotta autolla pystyy taittamaan suorat ja mutkat mahdollisimman nopeasti oikeata ajolinjaa pitkin reilu pari metriä leveällä radalla.