Urheilu

Reilun viikon odotus on keskiviikkona ohi

HPK:n kapteeni Niko Kapasen mukaan HPK:n joukkueessa on ollut jääkiekkoliigan runkosarjan ja pudotuspelien alkamisen välisen reilun viikon ajan odottava tunnelma.

– Puolitoista viikkoa olemme odotelleet. Toisaalta se on ollut ihan hyvä asia, sillä olemme saaneet vähän myös huilata, hioa yksityiskohtia ja muutenkin valmistautua. Hyvä kuitenkin, että pelit nyt alkavat, Kapanen myöntää.

Kerho on pitänyt tuntumaa yllä harjoittelemalla laadukkaasti, ja kaiken pitäisi olla valmiina keskiviikkona Jyväskylässä käynnistyvää puolivälieräsarjaa varten.

– Viikon pelitauko voi näkyä ensimmäisessä ottelussa tai sitten se ei näy. Se on joka tapauksessa molemmille sama asia. Onhan tauko otettu valmistautumisessamme myös huomioon. Ei tilanteessa kuitenkaan mitään ihmeempää ole.

Pudotuspelikokemusta eri maista ja sarjoista HPK:lla on rutkasti. Kapanen on pelannut Suomen liigan lisäksi playoff-otteluita kaikkein kovimmissa sarjoissa eli NHL- ja KHL-liigoissa. Niiden lisäksi kokemusta on karttunut NHL:n työsulkukaudella 2004–2005 Sveitsistä ja NHL:n farmisarjasta AHL:sta. Aikuisten pudotuspelejä HPK-kapteenilla on vyöllään kaikkiaan 181.

Kokeneiden miesten lisäksi HPK:lla on riveissään myös ensimmäisen kauden liigapelaajia, joille pääsarjan pudotuspelimaailma on uusi. Kapanen kuitenkin muistuttaa, että runkosarjassa ja playoffeissa pelataan samaa lajia.

– Toisaalta peli on yksi muiden joukossa ja samaa lajia samalla tavoitteella eli yritetään voittaa vastustaja. Kokeneemmat pelaajat voivat tietysti sanoa sanan tai kaksi tai toivottavasti sitten omalla esimerkillään näyttävät konkreettisesti askissa jotain. Turha kenellekään on mennä kädestä pitäen neuvomaan, mitä nyt tehdään. Jääkiekkoa tässä pelataan, mutta tietysti tunne tai jännitys voi mennä kokemattomammalla pelaajalla helpommin yli tai jäädä vajaaksi, Kapanen arvioi.

HPK:n päävalmentajan Antti Pennasen mielestä kokemus voi näkyä kentällä yksittäisissä tilanteissa.

– Kentällä voi tulla tilanne, jonka Niko on aiemmin kohdannut, mutta esimerkiksi Innala (Jere) ei ole ja Niko pystyy suhtautumaan siihen kokemuksellaan. Sitten taas Innala voi käydä tilanteita etukäteen läpi ja olemme siihen myös kannustaneet. Kokemuskaan ei kuitenkaan takaa mitään, vaan se miten toimit silloin, kun tulee jotain yllättävää, Pennanen mietti.

Asiasanat

Päivän lehti

25.5.2020