Urheilu

Remes ja Kärkkäinen huipensivat endurokauden maailmanmestaruuksiin – Antti Ahtilalle kauden parhaat sijoitukset

Suomen Eero Remes voitti miesten E2-luokan ja Sanna Kärkkäinen naisten enduron maailmanmestaruuden. Remeksen E2-luokan voitto varmistui Saksan Rüdersdorfissa viikonloppuna ajetuissa kilpailuissa.

Remes voitti lauantain kilpailun ja ajoi sunnuntaina toiseksi. MM-sarjaa johtanut Alex Salvini joutui keskeyttämään sunnuntaina, ja Remes nousi Salvinin ohi mestariksi.

Remeksellä on entuudestaan kaksi mestaruutta E1-luokasta. Tänä vuonna E1-luokan paras suomalainen oli Eemil Pohjola, joka kaasutti sunnuntaina viidenneksi ja otti MM-sarjan neljännen sijan.

Kärkkäisen mestaruus naisten sarjassa varmistui selvemmin, kun hän voitti sekä lauantain että sunnuntain kilpailut. Maailmanmestaruus on hänelle ensimmäinen.

Junior 1 -luokassa hattulalainen Antti Ahtila ajoi kauden parhaat sijoituksensa päätösviikonloppuna. Hän oli oman luokkansa tuloksissa lauantaina yhdeksäs ja sunnuntaina kahdeksas. Juniorien yhdistetyssä luokassa 20-vuotias ajoi kahdesti samalle sijalle kuin edellisessä osakilpailussa Ranskassa: 18:nneksi.

Ahtila, joka liittyi MM-sarjaan Kytönen Motorsport -tallin Lari Jukolan sijaiskuskiksi elokuussa, tuplasi J1-luokan pisteensä Berliinin esikaupungissa ajetuissa kisoissa. Hän nosti sarjan kokonaissijoitustaan jälleen muutamalla sijalle 17, kun loppupisteet olivat 29.

J1:n parempi suomalainen, Antti Hänninen oli lauantaina viides sekä sunnuntaina neljäs ja nousi kauden kokonaispisteissä viidenneksi. Maailmanmestaruuden voittanut Andrea Verona ajoi molempina päivinä toiseksi, kun Wil Ruprecht ja Théophile Espinasse juhlivat voittoja.

Päivän lehti

24.1.2020