Urheilu Riihimäki

Remes kaatui, Pohjola voitti enduron SM-kisan Riihimäellä – "Olisi ollut ihan kiva, jos hän olisi ajanut maaliin"

Hiekka pöllysi ja dramatiikkaa riitti Riihimäellä – Eero Remes kaatui, Eemil Pohjola voitti.
Eemil Pohjola lennätti soraa voitokkaasti Riihimäen SM-endurossa. Kuva: Jari Kohonen
Eemil Pohjola lennätti soraa voitokkaasti Riihimäen SM-endurossa. Kuva: Jari Kohonen

Käytännössä jo lauantaina enduromoottoripyöräilyn SM2-luokan suomenmestaruuden varmistanut Eemil Pohjola ajoi varmimmaksi vakuudeksi voittoon sunnuntaina Riihimäellä. Vähempikin olisi mestaruuteen riittänyt, mutta huippukuntoinen ajaja halusi olla nopein.

Vuosina 2015 ja -17 kultaa saavuttanut Pohjola on hallinnut suvereenisti SM-sarjaa, paria poikkeusta lukuun ottamatta.

– No eilen Eero (Remes) meni vähän kovempaa ja edellisessä kisassa Nummelassa kisa jäi heti ykköselle kesken, kun pyörä meni rikki. Muuten olen voittanut kaikki kisat, Pohjola hymyili.

Sunnuntaina Remes avasi 15 sekunnin pohja-ajalla, mutta jo toiselta maastokokeelta kuului kummia.

Kolminkertainen maailmanmestari oli kaatunut, hukannut aikaa ja mestarista tulikin takaa-ajaja. Pohjola valtasi kärkipaikan, jota Remes lähti jahtaamaan. Ajorytmi oli kuitenkin hukassa ja Remeksen kiri suli toiseen kaatumiseen.

– Eero sanoi vain, että nyt riitti. Olisi ollut ihan kiva, jos hän olisi ajanut maaliin saakka. Olisin päässyt vähän vertaamaan vauhtia, Pohjola harmitteli.

– Nyt on mestaruus taskussa ja alla hyvä kausi. Kyyti tuntuu olevan hyvä, joten aion lähteä Ranskan MM-osakilpailuun vähän kokeilemaan niiden vauhtia, Pohjola paljasti.

SM3-luokan sarjakärki Aleksi Jukola avasi pelin ajaen muutaman sekunnin kymmenyksen turvin luokkapohjat ensimmäisellä maastokokeella. Jo kakkosella kävi kehnosti. Riihimäen Kahvakoplan ajaja kaatui ja loukkasi sen verran itseään, että matka jatkui sairaalaan.

– Kävin Hyvinkäällä sairaalassa tarkistuttamassa, ettei mitään isompaa ole. Olkapää oli paikallaan eikä murtumia löytynyt, Jukola raportoi.

SM-sarjan kannalta tilanne kääntyi päälaelleen, sillä sarjakakkonen Mika Tamminen ajoi erinomaisen kisan. Jämsäläinen nousi yleiskilpailussakin peräti kakkoseksi. Samalla Tamminen otti haltuunsa sarjan kärkipaikan ennen sarjan päättävää SM-viikonloppua Mäntsälässä.

– Eilen oli todella hieno sekuntitaistelu ja tänäänkin oli Aleksin kanssa kovaa kilpailua, kunnes Allu kaatui ja loukkasi itseään. Itselläni oli ihan mukava päivä ja näytti kulkevankin oikein mukavasti. Tosin vielä viimeisellä pätkällä päätin sitten vetää hiekalla naamalleen. Mutta onneksi sain vielä kasattua ajon sen jälkeen, Tamminen naurahti.

Lauantaina Remeksen ja Pohjolan pikkuluokan pyörällään haastanut Roni Kytönen voitti jälleen SM1-luokan ja oli yleiskilpailun kolmas.

– Moottori pätki ekalla kierroksella. Tulpan hatussa oli pieni reikä ja se ilmeisesti aiheutti jonkun maadoitushäiriön. Sen takia jäin aika paljon. Onneksi vika saatiin korjattua huollossa, Kytönen kertasi.

Nuorten suomenmestaruutta Riihimäellä juhli Peetu Juupaluoma, joka oli jälleen pikkuveljeään Pyryä nopeampi. Kokonaiskilpailussakin Juupaluoma oli hienosti kahdeksas.

– Eilen ei oikein löytynyt rentoa ajoa, mutta tänään meni tosi hyvin. Pätkäajatkin olivat hyviä, Juupaluoma iloitsi. HäSa

Päivän lehti

24.2.2020