Urheilu

Rento firmaviesti tuo uutta ilmettä kaupunkimaratoniin – Rantareitille odotetaan taas noin 400 juoksijaa

Noin 400 juoksijan maraton seisottaa muuta liikennettä lauantaina Kaurialassa kello 14 aikoihin.
Sadat juoksijat säntäävät jälleen lauantaina kaupunkimaratonin reitille Brahenkadulla Kaurialan stadionin vierestä. Viime vuonna kympin, puolimaratonin ja maratonin selvitti yhteensä 402 urheilijaa. Kuva: Tomi Jokela
Sadat juoksijat säntäävät jälleen lauantaina kaupunkimaratonin reitille Brahenkadulla Kaurialan stadionin vierestä. Viime vuonna kympin, puolimaratonin ja maratonin selvitti yhteensä 402 urheilijaa. Kuva: Tomi Jokela

Hämeenlinnan Tarmon vuotuinen suurtapahtuma Hämeenlinnan kaupunkimaraton on saanut 34. järjestämisvuonnaan uuden kilpailumuodon. Tulevana lauantaina perinteisten yksilökilpailujen lisäksi juostaan Firmaviesti.

Firmaviesti juostaan 10 kilometrin kisan ohessa kolmihenkisin joukkuein niin, että vaihdot tehdään huoltopaikoilla 3,5 ja 6,5 kilometrin kohdalla. Viestiä viedään kapulalla, jonka sisällä on ajanottosiru.

Viesti on tarkoitettu yrityksille ja yhteisöille, mutta mukaan pääsee kaveriporukallakin. Sarjoina ovat miehet ja naiset. Voittajajoukkue kuittaa uuden pokaalin.

Kaupunkimaratonin kilpailupäällikön Markku Laihon mukaan Firmaviestin idea oli saada uutta ilmettä muuten kolmesta viime vuodesta tutulla konseptilla jatkavaan maratoniin. Tärkeintä on ”rento meininki”.

Vielä Firmaviesti ei ole ottanut tuulta alleen, sillä muutamaa päivää ennen tapahtumaa viestiin oli ilmoittautunut vain kaksi joukkuetta.

– Ajattelimme tällaista uudistusta, jos se olisi herättänyt kiinnostusta, mutta vielä ei ole. Toivottavasti tulee vielä toinen mokoma, Laiho sanoo.

Kaupunkimaratonin reitti on yhä vuodesta 2016 asti käytössä ollut yhdistelmä Aulangon rantareitin hiekkapolkuja ja keskusta-alueen päällystettyjä kevyen liikenteen väyliä. Kisakeskuksena toimii Kaurialan kenttä. Juottopisteitä on noin neljän kilometrin välein.

Lähdöt tapahtuvat kello 13.40 (kymppi) ja 14 (puolimaraton ja maraton) Soraharjunkadun ja Brahenkadun risteyksestä, joiden jälkeen liikenne on noin puolen tunnin ajan poikki kyseisen risteyksen lisäksi myös vilkkaissa Parolantien ja Brahenkadun, Turuntien ja Eureninkadun sekä Eureninkadun ja Paasikiventien risteyksissä.

Osallistujamäärä lienee myös samaa luokkaa kuin kahtena viime vuonna, noin 400 juoksijaa kaikki matkat huomioiden. Ennakkoilmoittautuneita oli keskiviikkona yhteensä 380.

Kovista vetureista ei vielä viikolla ollut tietoa, mutta Laiho odottaa ainakin maratonin reittiennätyksen 2.50 tuntia olevan haarukassa.

– Kalevan kisojen kymppi vetää varmaan kovimmat juoksijat, mutta jos joitakin heistä tulee, he ilmoittautuvat varmaan perjantaina, Laiho toteaa.

Kaupunkimaratonin ilmoittautuminen on mahdollista vielä lauantaihin kello 12 asti, juoksupäivänä paikan päällä Kaurialan stadionilla. Ennakkoilmoittautuminen sulkeutuu perjantaina. HäSa

Päivän lehti

20.2.2020