Urheilu Riihimäki

Riihimäen Cocksin uusi kotiareena avattiin pelaamalla

Jari Viita (toinen vas.) sai rinnalleen nauhaa leikkaamaan neljä Cocks-legendaa, Jarmo Lepolan (vas.), Pekka Lehtisen, Markku Tuomen ja Antti Valon. Nelikon pelinumerot on jäädytetty ja ne koristavat myös uuden hallin seinää. Kuva: Jari Kohonen
Jari Viita (toinen vas.) sai rinnalleen nauhaa leikkaamaan neljä Cocks-legendaa, Jarmo Lepolan (vas.), Pekka Lehtisen, Markku Tuomen ja Antti Valon. Nelikon pelinumerot on jäädytetty ja ne koristavat myös uuden hallin seinää. Kuva: Jari Kohonen

Ainakin runsas kolmannes upouuden Cocks-areenan 2 500 istumapaikasta oli varattuna, kun hallin avajaisia juhlittiin lauantaina. Riihimäen Peltosaaren urheilupuiston uusi maamerkki tunnustaa käsipalloseura Riihimäen Cocksin värejä.

Punainen ja keltainen värittävät myös kaikki käsipallon kriteerit täyttävän hallin sisätiloja. Väritys on looginen, sillä hallin päätehtävänä on palvella 11 suomenmestaruutta ja muun muassa neljä Baltian liigan mestaruutta saavuttaneen käsipallojoukkueen peli- ja harjoitusareenana.

Tosin halli tarjoaa puitteet tarvittaessa myös muille isoille tapahtumille. Käsipallon kannalta hallilla on suuri merkitys, sillä erityisesti Riihimäellä kansainvälisten pelien pelaaminen on tähän asti ollut mahdotonta. Vuonna 1967 valmistuneen Riihimäen Urheilutalon mitat eivät kansainvälisen käsipalloliiton vaatimuksia ole täyttäneet, joten mm. EHF Champions -liigan pelit on pelattu Vantaalla.

Uuden areenan taustalla on vahva urheiluvaikuttaja Jari Viita. Cocks sai hallihankkeelle valtioneuvostolta 750 000 euron avustuksen. Loput rahat seura on kerännyt yksityisiltä rahoittajilta.

Avajaisten puhujat kiittelivät kilvan Viidan merkittävää panosta sekä Riihimäen kaupungille että käsipallolle.

Käsipalloliiton puheenjohtaja Jari Henttonen totesi puheessaan, että uusi halli nostaa lajin tasoa paitsi Riihimäellä, myös koko Suomessa.

– Täällä tullaan punakeltaisten värien ohella näkemään jo lähitulevaisuudessa myös sinivalkoisia värejä. Suomi pelaa jo syksyllä maaotteluja Riihimäellä, Henttonen paljasti.

Valtion Liikuntaneuvoston varapuheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen yhtyi kehuihin.

– Tätä areenaa ei olisi syntynyt Riihimäelle ilman Cocksia eikä todellakaan ilman Jaria ja Kristiinaa (Viita). He tekivät ainutlaatuisen upean urheiluteon jälleen kerran, tällä kerralla liikuntarakentamisen parissa, Heinonen kiitteli.

Viita itse kiitti muun muassa hallihankkeeseen osallistuneita yrityksiä ja talkooväkeä.

– Ilman sitoutunutta joukkoa ihmisiä tämä hanke olisi ollut mahdoton toteuttaa. Nyt voimme pelata kansainväliset ottelut kotikaupungissa, kotiyleisön edessä, Viita iloitsi.

Cocksin naiset pelasivat avajaisissa ystävyysottelun Vantaan Atlasta vastaan. Vantaalaiset olivat parempia maalein 24–22. Myöhemmin illalla avajaisseremonioiden jälkeen Cocksin miesten edustusjoukkue hävisi ruotsalaiselle IFK Kristianstadille maalein 21–27. HäSa