Urheilu Riihimäki

Riihimäen SM-enduro käynnistyi Remeksen komennossa

SM-sarjassa vieraileva maailmanmestari voitti Kahvakoplan juhlakisan lauantain osion.
Kolminkertainen enduron maailmanmestari Eero Remes ajoi melko niukkaan voittoon lauantaina Riihimäen SM-endurossa. Kuva: Jari Kohonen
Kolminkertainen enduron maailmanmestari Eero Remes ajoi melko niukkaan voittoon lauantaina Riihimäen SM-endurossa. Kuva: Jari Kohonen

Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplan 50-vuotisjuhlakilpailuna ajetaan viikonvaihteessa kaksipäiväinen enduron SM-osakilpailu.

Avauspäivänä lauantaina A- ja B-luokat ajoivat kolme maastokoetta kolmeen kertaan. Kilpailu jatkuu sunnuntaina kello 9.

Reitti oli nopeassa kunnossa ja kun kärjessä ajoivat kotimaan kärkimiehet, pysyvät myös erot pieninä. Neljä pohja-aikaa ajanut lajin kolminkertainen maailmanmestari Eero Remes joutui odotettuakin ahtaammalle.

Yhtä lukuun ottamatta kaikki kauden SM-osakilpailut voittanut ja jo SM2-luokan kultamitalin varmistanut Eemil Pohjola teki hänkin neljä pohja-aikaa.

Riihimäen Varuskunnan alueella ajettu maastokoe osoittautui jämsäläiselle kuitenkin jokaisella kierroksella kompastuskiveksi. Ilman siellä hukattuja sekunteja olisi SM-kärki Pohjola vienyt koko kisan. Nyt Remes sai rakennettua 22 sekunnin voittomarginaalin.

– Jos tämä mestari on nyt vaan huonossa tikissä, Pohjola virnisti.

– Ei se pätkä mitenkään hankala ollut. Aika vaihteleva, nopeaa ja hidasta sekaisin. Eero tuli vain sen paljon kovempaa, Pohjola jatkoi.

Erinomaisen kisan ajoi myös toisen polven enduroammattilainen Roni Kytönen. Tasan 20 vuotta sitten MM-kultaa voittaneen Vesa Kytösen poika Roni lunasti pienimmän luokan voiton ohella yleiskisan kolmospystin.

Voittajaan jäi matkaa 43,33 sekuntia ja kakkospaikkaan 21,2 sekuntia.

– Tänään tasaisen hyvä päivä. Kerran kaaduin, mutta muuten aika virheetön päivä ja ajokin kulki hyvin, Roni Kytönen kertoi.

Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplaa edustava Aleksi Jukola oli yleiskisan neljäs. Yleiskilpailusijoitusta tärkeämpää Jukolalle oli SM3-luokan voitto. Mika Tamminen jäi kahdeksan sekunnin päähän.

Luokkavoiton ansiosta Jukola johtaa Tammista 11 pisteen turvin.

Nuorten suomenmestaruussarjan U20-luokka oli Juupaluoman veljesten Peetun ja Pyryn kaksintaistelua. Vasta 16-vuotias Pyry johti hetken, kunnes 22-vuotias isoveli kiihdytti kärkeen ja voittoon.

– Ihan kohtuullinen päivä. Aamulla kahdet lipat, mutta loppua kohden ajo parani. Huomenna jatketaan samaan malliin, Peetu Juupaluoma mietti. HäSa

Päivän lehti

26.2.2020