Urheilu

Riihimäen Urheilusukeltajat uusi mestaruutensa

Riihimäen Urheilusukeltajat juhlii uppopallon suomenmestaruutta toisena vuonna peräkkäin. Joukkue voitti lauantaina Helsingissä pelatussa SM-sarjan finaaliottelussa viime kevään pronssijoukkueen Hämeenlinnan Sukeltajat jatkoerään huipentuneessa kamppailussa maalikorein 1–0.

Riemu repesi RiUSuk:n leirissä Pirkkolan uimahallissa, kun 15 minuutin jatkoerää oli polskittu vajaat kolme minuuttia. Voitto-osuman HäSu:n maalin sukelsi Reijo Rantamäki. Tyhjälle korille mainion syötön tarjoili Samuli Jussila. Molemmat riskulaisten tehomiehet ovat puolustajia.

Tämänkeväisestä finaalista povattiin tasaista vääntöä, sillä loppuottelijoiden kohtaaminen runkosarjassa päättyi tasanumeroihin 3–3.

Suomen uppopalloaltaissa lukuisia mestaruuksia saavuttanut HäSu aloitti ottelun hyvin, mutta ei onnistunut maalinteossa neljän metrin syvyydessä. Joukkueella oli toisessa vartin erässä ylivoimakin, mutta maalin saakka palloa eivät hämeenlinnalaiset saaneet.

RiUSuk:n pokka piti hyvin kokeneen HäSu:n kyydissä. Tasainen joukkue loi alkutahdit mestaruudelleen jo marraskuussa Berliinissä pelatussa Mestareiden cupin turnauksessa.

– Olemme olleet hyvässä iskussa sen jälkeen koko kauden ja tässä on tulos. Joukkuepelimme pyörii erittäin hyvin. Puolustus-, maalivahti-, ja hyökkäyspeli on omassa päässä vahvaa ja siitä on helppo lähteä nopeisiin hyökkäyksiin, RiUSuk:n kapteeni Markus Tauru kuvaili.

Myös harjoittelu on maistunut riihimäkeläisille.

– Olemme päässeet treenaamaan hyvin, vaikka joukkueemme on levällään eri puolilla Suomea. Olemme harjoitelleet paljon muun muassa HäSu:n pelaajien kanssa. Viime vuoden mestaruuden jälkeen rivimme vain tiivistyivät, Tauru muisteli.

Riihimäkeläiset ylsivät viidenneksi Mestareiden cupissa. Se oli mainio saavutus kovien kansainvälisten uppopallojoukkueiden joukossa.

– Berliinin turnaukseen lataudumme hyvin ensi syksynäkin. Siitä on sitten taas hyvä lähteä puolustamaan suomenmestaruutta, Tauru suunnitteli.

Hämeenlinnan Sukeltajien kapteeni Antti Salonen harmitteli joukkueensa lauantain finaalin hukattuja maalipaikkoja.

– Sen ylivoimankin me onnistuimme sössimään, ja sen jälkeen riihimäkeläiset pääsivät paremmin ja paremmin peliin mukaan. Meillä taisi lopussa jo vähän potkukin loppua.

– Tästä kuitenkin noustaan vielä. Valtikka napataan vielä takaisin. Tämänvuotinen tappio pannan Hämeenlinnan uimahallin remontin piikkiin, nauroi Salonen.

RiUSuk:n mestarijoukkueessa pelasivat Jarkko Tauru (kapteeni), Vertti Leinonen, Aatos Penttinen, Pasi Åman, Samuli Jussila, Tom Holmbäck, Jaro Laitonen, Reijo Rantamäki, Miika Härkönen, Jari Laitonen, Tomi Suomalainen, Jim Holmbäck, Teemu Pelttari, Valtteri Lintunen, Sauli Rautiainen, Teemu Hirvonen ja Elina Salmela-Marttila.

SM-pronssia sai tänä keväänä Tampereen Urheilusukeltajat, joka voitti Pirkkolassa PSK Kuplan maalein 2–0.

A-nuorten mestaruuden voitti Joensuun Urheilusukeltajat ja 1. divisioonan JyPi (Pietarsaaren, Jyväskylän ja Kokkolan yhteisjoukkue). HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic