Urheilu

Riku Rantanen on Janan uusi pelinjohtaja – Tavoitteena rakentaa kilpailukykyinen Ykköspesisjoukkue

Fanni Kanerva palaa Janan riveihin.
Riku Rantanen luotsaa ensi kaudella Janan naisten pesäpallojoukkuetta. Kuva: Lassi Puhtimäki
Riku Rantanen luotsaa ensi kaudella Janan naisten pesäpallojoukkuetta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Janakkalan Janan Ykköspesisjoukkueen ensi kauden uusi pelinjohtaja on kokenut pesäpallomies Riku Rantanen.

Oma pelaajaura lajin huipulla Hyvinkään Tahkossa päättyi kauteen 2014, mutta vuonna 2016 hän pelasi vielä puoli kautta Alajärvellä.

Kuluneella kaudella Rantanen oli Tahkon miesten superpesisjoukkueen kakkospelinjohtaja. Aiemmin hän ollut mukana Tahkon B-tyttöjen valmennuksessa ja pelinjohdossa sekä D-pojissa, jossa Rantanen jatkaa myös ensi kaudella.

– Vastaan tuli mieluinen projekti Janassa, jossa on nuoria innostuneita pelaajia. Minulle tämä on askel eteenpäin valmentajana eli ykköspelinjohtajan paikka aikuisten sarjassa. Miesten superiinkin olisi ollut mahdollisuus, mutta en mielestäni ole vielä valmis siihen, Rantanen taustoittaa siirtoaan.

– Pidemmälle ei ole vielä suunnitelmia, nyt haluan katsoa, mitä Janassa saamme aikaan. Kalenterin täyttö on alkanut ja treeniaikataulut työn alla. Luottavaisin mielin lähden hommiin ja kova halu on päästä aloittamaan kunnolla. Marraskuun alussa on aloitusviikonloppumme ja silloin joukkueen pitäisi olla kasassa.

 

Viime kauden päätteeksi Jana säilytti karsinnan kautta paikkansa Ykköspesiksessä. Julkaistuna on tässä vaiheessa viisi pelaajasopimusta. Jatkosopimuksen ovat tehneet Riina Kanerva, Kaisa Kuittinen, Julia Kuusijoensuu ja Ida-Sofia Lehto.

Lisäksi Fanni Kanerva palaa Janan sopimuspelaajaksi. Hän siirtyy tamperelaisesta Manse PP:stä, mutta viime kauden alun hän pelasi lainalla superpesistä Lappeenrannan PesäYseissä ja loppukauden Janassa.

– Mansen kanssa sopimus purettiin kokonaan ja nyt on hyvä keskittyä vain Janan touhuihin. Vietän välivuotta opinnoista ja jatkosuunnitelmat ovat vielä täysin auki. Janan kanssa tehtiin vuoden sopimus, 20-vuotias Kanerva kertoo.

Viime kauden joukkueesta Ellinoora Ojala siirtyi PesäYsien superpesisryhmään ja Stiina Parantainen Hämeenkyrön Räpsään. Myöskään Paula Seppälä ei jatka Janassa.

– Muutama muukin sopimus on varmistumassa ja neuvottelut vahvistusten kanssa ovat käynnissä. Farmisopimuksista ei ole vielä mitään julkistettavaa, manageri Joni Lintula toteaa. HäSa

Päivän lehti

30.9.2020

Fingerpori

comic