Urheilu

Rinteen ennätysalku ei horjuta Saroksen asemia – "Ei syytä huolestua"

Neljä viidestä startistaan hävinnyt Juuse Saros ei ole menettänyt asemiaan Predatorsin tulevaisuuden maalivahtina.
Kuva: Sara Aaltio
Kuva: Sara Aaltio

Nashville Predatorsin maalivahtikaksikko Pekka RinneJuuse Saros on aloittanut kautensa tilastojen valossa erikoisesti. Rinteen pelatessa Predators ei ole hävinnyt yhtään kymmenestä ottelustaan varsinaisella peliajalla, kun taas Saroksen ollessa maalissa joukkue on voittanut vain yhden pelin viidestä.

Saroksen otteita jännittävien ei tarvitse tästä toistaiseksi huolestua.

Saroksen pari viimeisintä peliä on jo mennyt kokonaisuutena paremmin, ja muutenkin kaksikon ero on näyttänyt olevan enemmän Predatorsin kenttäpelissä. Edistyneiden tilastojen perusteella Predators on päästänyt puoli maalia enemmän maaliodottamaa peliä kohden Saroksen ollessa maalissa, sekä päästänyt vastustajan vaarallisiin tekopaikkoihin keskimäärin pari kertaa enemmän per peli.

– Olemme ajoittain pettäneet Saroksen. Jos katsot pelejämme ja tilastoja, olemme pelanneet heikoimpia pelejämme hänen ollessa maalissa, jostain syystä, sanoi joukkueen johtohahmoihin kuuluva puolustaja Ryan Ellis lokakuun lopussa.

Iso kuva ei muutu

Isossa kuvassa entisen HPK-vahdin asema organisaatiossa on ennallaan. Rinteen ja Saroksen nykyiset sopimukset ovat voimassa kesään 2021 asti. Kyseisenä vuonna Rinne täyttää 39, ja viimeistään silloin Sarokselle sovitellaan ykkösvahdin saappaita jalkaan.

Kaksikon pelimäärätkin enteilevät muutosta. Kaudella 2015-16 Rinne aloitti runkosarjassa vielä 66 ottelua. Viime kaudella määrä oli laskenut 55:een.

– Meillä on olemassa ohjelma peluutukselle. Se ei ole kuitenkaan kiveen hakattu. Peliotteet ja heidän tuntemuksensa vaikuttavat valintaan yksittäisissä peleissä, lausui päävalmentaja Peter Laviolette Tennessean-lehden haastattelussa.

 

Oletko lukenut: Juuse Saroksella painavat tavoitteet tulevalle kaudelle –”Haluan nousta kohti NHL:n kärkeä”

 

Granlundin jatko kysymysmerkki

Tätä ennakoi myös joukkueen sopimustilanne. Isot palikat seuran hyökkäyksessä ja puolustuksessa ovat enimmäkseen lukittuina viimeistään nyt, kun Roman Josi kirjoitti nimensä seitsenvuotiseen jatkosopimukseen.

Suomalaisista suurempi kysymysmerkki on Mikael Granlundin jatko seurassa ensi kesän jälkeen. Granlundista tulee rajoittamaton vapaa agentti, mutta otteet kaukalossa ovat olleet toistaiseksi tehottomia. Hänen ketjunsa luo paikkoja erittäin paljon, mutta viimeistely on takunnut kerta toisensa jälkeen.

Rinteen alku ennätyksellinen

Predatorsin alkukausi joukkueena on ollut hyvä. Alkurymistelyjen jälkeen se näyttää olevan mukavasti divisioonansa voittotaistossa mukana, tällä hetkellä heti St. Louis Bluesin takana kakkosena.

Rinteen kymmenen tappiottoman pelin aloitus kauteen on samalla NHL-ennätys vähintään 36-vuotiaiden maalivahtien historiassa.

– On aina helpompaa päästä rytmiin jos pelaa jatkuvasti. Tälläkin tavalla minun täytyy kuitenkin olla valmiina joka kerta kun käsky käy, sanoo Saros Tennessean-lehdelle. HäSa