fbpx
Kiekko Urheilu

Riska nauttii tunteesta ja tiukasta kamppailusta – ”Näinhän tämän pitikin mennä”

Hyökkääjä ei halua kommentoida tunnepitoisia vääntöjä tiettyjen vastustajien kanssa.
HPK:n Filip Riska viihtyy kuumien otteluiden tunnelmassa. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen
HPK:n Filip Riska viihtyy kuumien otteluiden tunnelmassa. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Liigan viides finaali Kärppien ja HPK:n välillä ei ollut tiukkaa painia pelkästään tuloksen valossa, vaan myös kirjaimellisesti. Joukkueet iskivät yhteen kovaa jälkipeleissä, joissa näkyi usein jäällä ollessaan Kerhon keskushyökkääjä Filip Riska tai Miro Karjalainen.

Nelossentteri Riska sai painikaverikseen milloin kollega Miska Humalojan, milloin Otto Karvisen tai Jasper Lindstenin. Puolustavan keskushyökkääjän rooli joukkueessa onkin varsin usein ollut puolustaa omiaan myös vihellyksen jälkeen. Toisaalta hän on itse jatkuvasti hämmentämässä vastustajaa sääntöjen rajamailla myös pelitilanteissa.

– En ole koskaan kommentoinut vastustajia, enkä kommentoi nytkään. Tämmöistä se on, kun on tunnetta pelissä. Reilua molemmin puolin, Riska hymyili viitospelin jälkeen.

Lue myös: Kärpät torjui HPK:n ja puolusti kauden katkolle Hämeenlinnaan – “HPK oli hyökkäyspelissään paljon parempi

Riska tietää hyvin, millaisella kokonaisvaltaisella vaikuttamisella mestaruuksia voitetaan. Hän on nostellut kannua aiemmin kahdesti JYPissä.

– Erilaiset joukkueethan tässä ovat, ja finaaleissa pelattiin erilaista kiekkoa, mutta lainalaisuudet ovat aina samat pudotuspeleissä. Kaikki pitää antaa. Sitten puhutaan marginaaleista.

Torstaina mestaruus on Ritariareenassa katkolla, muttei HPK:lle, kuten vielä hiljattain Hämeenlinnassa odotettiin

– Tiukkaahan tämä on, ja tilanne on tämä, kun emme pystyneet käyttämään omia tilanteitamme. Harmittaa tietysti, muttei vastustajankaan ole helppo pelata Hämeenlinnassa, Riska muistuttaa.

– Näinhän tämän pitikin mennä, että sarja on viiden pelin jälkeen 3–2, voitamme kotona ja tulemme takaisin tänne. Viimeksi voittaessamme olimme paljon parempia, ja Kärpät ansaitsi ensimmäisen, mutta kolme peliä on ollut todella tasaista.

Sihvosen tuomio: Tyly Kärpät, kovin tyly

Menot