Kiekko Urheilu

Risto Korpelasta JYPin toimitusjohtaja

TUL:n pääsihteerinä vajaa kolme vuotta toiminut hämeenlinnalainen palaa jääkiekon pariin.
Risto Korpelaa odottavat jälleen uudet haasteet, tällä kertaa Jyväskylässä. Kuva: Terho Aalto
Risto Korpelaa odottavat jälleen uudet haasteet, tällä kertaa Jyväskylässä. Kuva: Terho Aalto

Hämeenlinnalainen Risto Korpela, 56, on jääkiekon liigaseura JYPin uusi toimitusjohtaja. Seura tiedotti Korpelan valinnasta keskiviikkona.

Korpela seuraa tehtävässään Kari Tyniä, joka toimii seuran vt. toimitusjohtajana huhtikuun loppuun asti.

JYP Jyväskylä oy:n palvelukseen Korpela siirtyy Suomen Työväen Urheiluliitosta (TUL), jossa hän oli pääsihteerinä marraskuusta 2016 alkaen.

Korpela on tuttu mies myös jääkiekon ystäville, sillä ennen TUL:n pestiään ”Riiva” työskenteli HPK:ssa, viimeksi toimitusjohtajana, joka pesti päättyi syksyllä 2015. Kerhon toimitusjohtajana hän ennätti olla 11 vuotta. Sitä ennen Korpela oli HPK:n markkinointipäällikkönä viisi vuotta.

Korpela on toiminut myös Suomen Golfliiton toiminnanjohtajana (vuosina 2007–2010).

Korpelalla on yritysjohtamisen ammattitutkinto ja hän on suorittanut myös lastentarhanopettajan tutkinnon.

JYP esitteli verkkosivuillaan tiistaina myös uuden urheilutoimenjohtajansa. Hän on Mikko Viitanen.

Viitasen edeltäjänä JYPin urheilutoimenjohtajana toimi pitkään Jukka Holtari.

 

Risto Korpelan ei kauan tarvinnut miettiä JYPin riveihin siirtymistä. Hän kuitenkin korostaa, ettei ollut aktiivisesti hakeutumassa takaisin jääkiekon pariin.

– Asiat etenivät aika nopeasti, kun olin saanut yhteydenoton JYPistä. Neuvottelut etenivät hyvin, ja nyt on todella mukava palata taas jääkiekkobisnekseen, Korpela sanoo.

Vapun jälkeen JYPissä työt aloittava Korpela odottaa paljon uudelta tiimiltään.

– Pääsen työskentelemään uudistuneessa organisaatiossa, jonka koen erinomaisena mahdollisuutena. Meillä uusi valmennus ja uusi joukkue, joiden kanssa työskentelen. JYP on menestynyt hyvin koko 2000-luvun ja tavoitteenamme on jatkaa samalla kaavalla, Korpela suunnittelee.

JYPissä Korpela pääsee keskittymään pelkästään toimitusjohtajan tehtäviin.

– HPK:ssahan toimenkuvani oli hieman erilainen, sillä saimme henkilön vastaamaan pelaajahankinnoista vasta ihan pestini loppupuolella, kun Janne Laukkanen tuli mukaan, Korpela muistelee.

Korpela jättää TUL:n pääsihteerin tehtävät hetkellä, jolloin suuri liikuntajärjestö valmistautuu 100-vuotisjuhliinsa.

– TUL:ssä työskentelin enemmän harrasteliikunnan parissa, jossa meillä riitti monenlaista työsarkaa. Vuodet liikuntajärjestön palveluksessa olivat todella antoisia jääkiekkomiehellekin, Korpela summaa.

 

JYP Jyväskylä oy kuvailee uutta toimitusjohtajaansa valmiiksi ja vahvaksi osaajaksi.

– Korpelalla on vahva kokemus talous- ja urheilujohtamisesta ja hän tuntee hyvin alan erityspiirteet, sanoo JYPin hallituksen jäsen Sari Rito JYPin nettisivuilla.

Aiempi kokemus liigaseuran vetäjänä oli vahva valtti valinnassa.

– On tärkeää, että saamme toimitusjohtajan, joka tietää mihin leikkiin hän lähtee eikä rooli tai sen reunaehdot tule yllätyksenä, lisää Rito.

JYP ylsi tällä kaudella Liigan runkosarjassa 10:nneksi. Pudotuspeleissä joukkue hävisi ensimmäisellä kierroksella Rauman Lukolle voitoin 1–2. HäSa

 

Päivän lehti

18.2.2020